12 yaşındaki Neslihan kurtarılamadı

Güncelleme Tarihi:

12 yaşındaki Neslihan kurtarılamadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 11:08

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi’ne bağlı Yeniköy'de, önceki gün aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Neslihan Gümüş yaşamını yitirdi. Anormal damar yumağı (AVM) hastalığı nedeniyle öldüğü belirlenenen Neslihan, köyü yasa boğdu.

Yeniköy Muhtarı 50 yaşındaki Ramiz Gümüş’ün kızı ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi Neslihan, geçen 14 Şubat sabahı aniden fenalaşarak bayıldı. Gelibolu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Neslihan, beyin kanaması şüphesiyle hemen Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Küçük kız burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gümüş ailesi henüz 2 yaşındayken bir yakınlarından evlatlık alıp büyüttükleri kızları Neslihan’ın ölümüyle yıkıldı. Doktorlar Neslihan’ın ölüm sebebini, Anormal Damar Yumağı (AVM) olarak belirledi ve aileye kızlarının beyninde iki damarın patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi. Acı haber Yeniköy ve Gelibolu’yu adeta yasa boğdu. Neslihan dün okul arkadaşları, yakınları ve köylüler tarafından göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Yeniköy Camiinde ikindi vakti kılınan cenaze namazıyla, Neslihan Gümüş köy mezarlığında defnedildi.

Çanakkale Devlet Hastanesi Başhekimi Beyin Cerrahı Dr. Kenan Eliuz, “Gelibolu’dan gelen vaka genellikle ölümle sonuçlanan anormal damar yumağı (AVM) hastalığıydı. Çocuk ve yetişkin yaşta sıkça görülen bu rahatsızlığın 40 ve ileri yaşlardaki türü ise anevrizma olarak bilinmektedir. 12 yaşındaki çocuğumuz da maalesef doğuştan beyinde oluşan yumaktaki damarların patlaması sonucu yaptığımız tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!