12 kişinin öldüğü yangında 3 saat kurtarılmayı bekledi: İyi ki doğalgaz yoktu

Güncelleme Tarihi:

12 kişinin öldüğü yangında 3 saat kurtarılmayı bekledi: İyi ki doğalgaz yoktu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 21:01

Şarkıcı Cengiz Kurtoğlu bu akşam sahne alacağı Gürcistan Batum Leogrand Hotel Casino’da çıkan ve 12 kişinin öldüğü yangından eşi ve dostlarıyla son anda kurtuldu.

Haberin Devamı

Yangın sırasında otelin 4. katında otel sahibi Erol Avgören, eşi Fatma Kurtoğlu ve dostlarıyla yemekte olduğunu söyleyen Cengiz Kurtoğlu, “Yemekteydik ve çok büyük bir patlama oldu. Yangın suları devreye girdi, restoranı bir anda dumanlar sardı. Restoran bölümünde balkon vardı hemen oraya çıktık. 3 saat kurtarılmayı bekledik. İtfaiye çok geç geldi, bizi özel bir güvenlik şirketi ekibi kurtardı. İki gündür şehirde doğalgaz yokmuş olsaydı daha feci olurdu. O anlar anlatılacak gibi değil, ucuz kurtulduk. O dumanlar 7-8-9. katları anında sardı ve ölümler yukarı katlarda olmuş. Eğer o restoranın balkonu olmasa belki şu an hayatta yoktuk. Allah’a şükürler şimdi iyiyiz. Eşim ve dostlarımla başka bir otele geçtik. Bugün memleketim Arhavi’ye uğrayıp döneceğim” dedi.

Haberin Devamı

YARALI 5 TÜRK TABURCU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ölenler arasında Türk olmadığını açıkladı, yaralı 5 Türk’ün ise taburcu edildiğini bildirdi. Gürcistan güzellik yarışmasına evsahipliği yapmaya hazırlandığı öne sürülen oteldeki yangından kurtulmayı başaran Türk vatandaşı Olcay Demiroğlu, dehşet anlarını DHA’ya şöyle anlattı: “Lobide oturduğumuz sırada barut gibi bir koku geldi. Ne olduğunu anlayamadık. İtfaiye geç geldi ve yeterli müdahalede bulunamadı.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!