10 milyon $’lık bayram şekeri

Güncelleme Tarihi:

10 milyon $’lık bayram şekeri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

10 günlük tatil Antalya'ya yaradı. Oteller yüzde 100 dolu. Kent ekonomisine 10 milyon dolar akacak

ANTALYA’YA YARADI

Ramazan Bayramı ile yılbaşının birleşerek 10 günlük tatile dönüşmesi Antalya'ya yaradı. Oteller, bayramı tatilini yüzde 100 dolu geçirecek. ATSO (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası), 10 günde Antalya ekonomisine 10 milyon dolarlık katkı sağlanmasını bekliyor.

TESİSLER AÇILIYOR

Tatilin uzunluğu, talebin çokluğu, sezonluk tesislerin bile sadece bu dönem için açılmalarına neden oluyor. Ekim ayı sonunda kapanan Kemer, Belek ve Side'deki birçok tesis, 10 günlük tatilde müşteri kabul edecek. Tesisler, personel takviyesine başladı.

HERYER DOLDU

Tatilde yaşanacak yoğunluk sadece otellerde değil, diğer sektörlerin de canlanmasına yol açacak. Talep nedeniyle eğlence mekanları da rezervasyonlu çalışacak. Bar, disko ve restoranlar ile otellerin düzenlediği baloların rezervasyonları doldu.

GEÇİCİ CANLILIK

Ölü sezon olarak değerlendirilen dönemin bu 10 günlük tatille geçici de olsa canlanacağını vurgulayan POYD (Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) Başkanı Türgen Şevki Bulut şöyle konuştu: ‘‘Şimdiye kadar rezervasyonların yüzde 70'i tamamlandı. Bu oran birkaç gün içinde yüzde 100'e ulaşacaktır. 10 gün de olsa tesislerin dolması, 2001 için turizmciye moral verecektir.’’

OTELLER ÇALIŞIYOR

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Ahmet Barut, kulüpler dışında kalan otellerin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, ‘‘Sektördeki hareketlilik, kışşartları içinde fena değil, sezon gayet iyi gidiyor. Başta Almanya pazarı olmak üzere, aldığımız haberler çok iyi’’ dedi. 2001 sezonu için yorum yapmanın erken olacağını da belirten Barut, ocak ayının ilk haftasında, Almanya pazarındaki satışların netleşmeye başlayacağını ve yaz sezonu için bir fikir verebileceğini bildirdi.

FUAR PROGRAMI

Barut, bu yıl Almanya, İngiltere ve Rusya'da 4 fuara katılma kararıaldıklarını belirtti. Barut'un verdiği bilgiye göre, AKTOB'un katılacağı fuarlar şöyle: 24 Şubat-4 Mart 2001 Nürnberg Turizm Fuarı (Almanya), 3-7 Mart ITB Berlin Turizm Borsası Fuarı (Almanya), 28-31 Mart MITT Moskova SeyahatFuarı (Rusya) ve Kasım ayında Londra Dünya Turizm Fuarı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!