10 binler andı

Güncelleme Tarihi:

10 binler andı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 23:59

SİVAS’ta 1993 yılında Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu yaşamını yitiren ikisi otel görevlisi 35 kişi yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşle anıldı.

Haberin Devamı

Sivas’a gelen, Alevi Bektaşi dernekleri, siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlardan oluşan grup Seyrantepe Mahallesi üzerindeki toplanma alanında buluştu. Saat 11.00 sıralarında yürüyüşe geçen grup sloganlar Atatürk Caddesi üzerinden Eski Belediye Sokak’taki eski Madımak Oteli önüne geldi.

Yazar Nesimi Çimen’in eşi Makbule Çimen ise binanın kapısını yumruklayarak, “Burası utanç müzesi olana kadar bu binaya girmeyeceğiz” diye bağırdı.  Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okunarak saygı duruşunda bulunuldu. Yaşamını yitiren halk ozanı Hasret Gültekin’in sazını temsil etmesi amacı ile bir kısmı yanık haldeki bağlamayı CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer otel önüne getirdi. Sazın üzeri karanfiller ile donatıldı.

Katılımcılar Madımak, ‘Utanç Müzesi’ olana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Etkinlikler yaşamını yitirenler anısına semah dönülmesiyle son buldu. Sivas Valisi Davut Gül ve protokol üyeleri de resmi anma programı kapsamında eski Madımak Oteli, bugünkü Sivas Bilim ve Kültür Merkezi’ne gelerek, bina içinde, olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yer aldığı anı köşesine karanfil bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!