1 Nisan şakaları interneti ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

1 Nisan şakaları interneti ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2013 16:47

1 Nisan'da birçok yayın organı ve şirket, yaptıkları şakalarla kamuoyunu "kandırmayı" başardı.

Haberin Devamı

1 Nisan şakalarının ilki Virgin Atlantic Havayolu Şirketi’nden geldi. Şirketin Başkanı Richard Branson kişisel blogundan dünyanın ilk saydam  tabanlı uçağını üretmek için gerekli teknolojiyi geliştirdiklerini açıkladı. Ancak daha sonra yapılan açıklamanın bir 1 Nisan şakası olduğu ortaya çıktı.

Saydam tabanlı uçak teknolojisi ile ilgili şakayı profesyonel çizimlerle birlikte yayınlayan Bronson  ‘’Virgin’in dünyada bir ilki daha gerçekleştirerek cam tabanlı bir uçak üretmek için gereken teknolojiyi gerçekleştirdiğini duyurmaktan onur duyuyorum’’ dedi.

Google ise internetteki 1 Nisan şakalarına dahil olmak için arama motoruna ‘’Google Noses’’ adlı bir bölüm ekledi. Bu bölümün internette ‘’kokuları’’ arama imkanı sağlayacağını iddia eden site verilen linke tıklayarak yeni uygulamayı denemek isteyenleri ‘’Sarımsak kokulu nefes’’ gibi kokuları arama motorunda aramaya yönlendirdi.

Haberin Devamı

1 Nisan şakaları interneti ele geçirdi

Almanya’da bir internet sitesi bir süre önce Berlin duvarının kalan parçalarının yıkılmasını protesto ederek Almanya’da gündeme oturan David Hasslehoff’un Kuzey Kore’ye giderek barış görüşmelerinde bulunacağını iddia etti. Sitenin şakası tüm dünyada paylaşılma rekorları kırdı.

İngiliz Guardian gazetesi 1 Nisan şakası olarak ‘’Guardian gözlükleri’’ ürettiklerini duyurdu. Gazete son teknoloji gözlükleri takanların ön yargılı ve sağcı yazarların köşe yazılarını liberal bir bakış açısıyla düzeltilmiş bir şekilde göreceklerini iddia etti.

Gmail, 1 Nisan şakalarına ‘’Gmail Blue’’ adlı bir video yayınlayarak katkıda bulundu. İlk bakışta sitenin e-posta hizmetlerini tamamen yenilediği ve bu yeni versiyona da ‘’Blue’’ yani Mavi adını verdiğini düşündüren açıklama daha detaylı incelendiğinde sadece Gmail’in ara yüzünün mavi renge çevrilmesi ile ilgili olduğu görülüyor.

Youtube da 1 Nisan şakacıları arasında yerini aldı. İnternet sitesinin rekabet editörü Tim Liston bir video yayınlayarak internet sitesinin gece yarısı kapatılacağını duyurdu. Ancak Youtube ile ilgili şakalar bununla da sınırlı kalmadı. Bangkok Post gazetesi ‘’You Tube bütün videolarından oluşan bir DVD koleksiyonu yayınlayacak’’ diye bir haber yaptı.

Haberin Devamı

Sosyal iletişim sitesi Twitter ise 1 Nisan’da bundan böyle sitede sesli harflerin kullanımını ücretlendireceklerini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!