Gökçek canlı yayında açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Gökçek canlı yayında açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 01:00

İnternet üzerinden canlı yayın yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentlilerin sorulanını yanıtladı. ÖTA’ların 2019 başında sona erecek olan sürelerinin uzatılmayacağını belirten Gökçek, Demetevler’deki kentsel dönüşüm, Keçiören Cumhuriyet Kulesi, AŞTİ’nin Mamak’a taşınması konularında açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ‘Periscope’ adlı uygulama ile internet üzerinden canlı yayın yaparak vatandaşların sorularını yanıtladı. Son dönemde tecavüz ve cinayet olaylarının yaşandığı halk tarafından “beyaz otobüs” olarak bilinen Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) hakkında yöneltilen soruyu yanıtlayan Gökçek, ÖTA’ların 2 yıl sonra Ankara trafiğinden kaldırılacağını açıkladı. Bir vatandaşın, “Beyaz otobüsleri kontrol ediyor musunuz?” sorusuna karşılık olarak Gökçek şunları söyledi:
“Evet, kontrol ediyoruz. Yakaladığımız zaman da ceza yazıyoruz ama itiraf etmeliyim ki istediğimiz sonucu alamıyoruz. Beyaz otobüslerin, yanlış hatırlamıyorsam 2019 yılının başında süresi bitiyor ve ondan sonra süresini uzatmayı düşünmüyoruz.”

DEMETEVLER’İ TAŞIMA PROJESİ

Haberin Devamı

Başkan Gökçek’in sabaha önceki gece, sabaha karşı gerçekleştirdiği yayın sırasında Demetevler’deki kentsel dönüşüm de gündeme geldi. Bölgedeki binaların yenilenmesi sürecinde maddi imkansızlık yaşandığını belirten Gökçek, özetle şu ifadeleri kullandı:
“Demetevler’de samanında, parseller arasında yer bırakılmadan 20 katlı bunalar dikilmiş. Kentsel dönüşüm yapılırken, bu tip kıymetli bölgelerde cepten para çıkması için imar imkanlarını 2 kat yükseltmeniz lazım. 20 katı kurtarmak için 40 katlı bina gerekiyor. Demetevler’in bu yükü kaldırması mümkün değil. Çözüm, Ankara’nın başka bir yerinde yeni bir kent kurmak ve bu kurduğunuz kente gönüllü olarak vatandaşların taşınmasını temin etmek. Bunun için Kazan’a giderken otobana çıkış ile E-5 arasında 10 milyon metrekarelik bir alan var. Bu alan için girişimlerde bulunduk ama biraz sürüncemede kaldı. Eğer oradan bir yaşam alanı bulabilirsek, özel bir proje yaptırıp, Demetevler’den gelmek isteyenleri buraya getireceğiz. Demetevler’deki vatandaşlarımızın büyük bir kısmının geleceğini düşünüyorum.”

YENİ AŞTİ’NİN TEMELİ ATILACAK

AŞTİ’nin taşınma sürecine yönelik soruyu yanıtlayan Gökçek, “AŞTİ’nin yeni yeri Nata Vega’nın bitişiğinde tam otobanın kenarında. Projeyi getirdiler, çok güzel bir proje yapmışlar. Nisan-mayıs temeli atılır. Ayrıca Ankara’nın çeşitli yerlerinde dört beş tane özellikle otobüslerin duracağı yerler olacak” dedi. Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’ne ilişkin bilgi veren Gökçek, “Sayın Cumhurbaşkanımızla metro açılışında gündeme geldi.’İstiyorsanız, burayı düzeltelim’ dedim. ‘İyi olur Melih’ dedi. Orası Keçiören Belediyesi’nin ama orayı yapması için bütçesinin yetmesi mümkün değil. Nasıl bir şey yapmamız gerekiyor konusunda konuşuyoruz. Bu sene içersinde de onu da gündemimize alıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YAPAMADIĞI PROJELER

Gökçek, canlı yayında yapmak isteyip yapamadığı projelerinden de söz etti. Son zamanlardaki en büyük projelerinin Ankapark ve İnanç Müzesi olduğunu kaydeden Gökçek şunları söyledi:
“Müze muhteşem bir şey olacak. Projesi her şeyi bitti ihale safhasındayız. Başlayıp da bitiremeyeceğim bir büyük proje var. Gölbaşı ile Eskişehir Yolu arasında, otobanın solu ve şehrin dış kısmında kalan bölgede 10 milyon metrekareye planlanmış bir alan bulunuyor. Burada dar gelirli ailelere konut yapmak istiyoruz. Fakat buranın cazip hale gelebilmesi için bir de motor projemiz var. 2 milyon metrekarelik alana golf sahası, 1 milyon 300 bin metrekarelik alana da villa yapılacak. Golf sahasının bir 1,5 yıl içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz. Sonra buranın değeri inanılmaz derecede artmış olacak.”

Haberin Devamı

‘2 HAFTA SONRA KİTABIM ÇIKACAK’

İzleyicilerin, kitap yazmayı düşünüp düşünmediği yönündekiki soruyu, Başkan Gökçek “İlk kitabımı 2 hafta sonra çıkaracağım. Kitabın ismi ‘FETÖ ve Cumhuriyet Halk Partisi İlişkileri’ olacak. Kızmayın CHP’liler, açın okuyun” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!