Gelecek 16 yıl...

Güncelleme Tarihi:

Gelecek 16 yıl...
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 11, 2009 16:41

2008'in Kasım ayı dev dönüşümlere gebe oluyor, üç büyük gezegen yani insanlığı geniş bir zaman diliminde çok güçlü bir şekilde etkileyen üç büyük gezegenin ikisi önemli dönüşler yapıyorlar, üçüncüsü ise burç değiştiriyor.

Haberin Devamı

Uranüs ise, 28 Haziran'dan beri bulunduğu Retro durumundan (Astrolojik anlamda geri gidiş) 28 Kasım'da çıkıyor ve normal yoluna devam ediyor. Uranüs 12 Mart 2011'e kadar Balık Burcu'nda kalacak ve o tarihte Koç Burcu'na geçecek. Neptün ise, Kova Burcu'ndaki Neptün ise, 3 Kasım'da Retro'dan çıktı, Neptün Retrosu 27 Mayıs'da başlamıştı. Ve Pluto 27 Kasım 2008'de Yay Burcu'ndan ayrılıp, Oğlak Burcu'na geçiyor, Pluto 11 Kasım 1995'den beri Yay Burcu'ndaydı. Pluto bilindiği gibi, astronomlarca gezegen olmaktan çıkarıldı ve cüce gezegen sınıfına alındı ama bunun astrologlar için hiçbir anlamı yok çünkü Astroloji'de gezegenler sadece birer referanstırlar ya da birer simgedirler. Önemli olan zaman izdüşümleri ve istatistiklerdir. Pluto 248 yılda Güneş'in çevresini dolaşır, ortalama 21 yılda bir burç değiştirir ama ortalama olmasının nedeni yörüngesinin eliptik olmasıdır, bu nedenle 12 ile 32 yıl arasında farklı zaman dilimlerinde burç değiştirir.

Haberin Devamı

Sınavlar baÅŸlıyor...                                         Â
1995'de, Yay Burcu'na giren Pluto'nun anlamı, inanç, umut, felsefe ve iyimserlikti. İdeolojik devrimler dikkat çekicidir ama burada Yeni Çağ ideolojilerinden söz etmiyor aksine tüm ideolojilerin durum ve dönüşümlerinden söz ediyoruz. Pluto/Yay konumunda yaşandığı gibi din konusunda, ciddi gelişmeler ve kaos yaşandı. Pluto 24 yıl boyunca Oğlak'ta kalacak yani söylevler, girişimler, ideolojiler artık eylemleriyle sınanacaklar, Öncü Oğlak bu düşüncelerin ayağını yere bastıracak, zayıflar, güçsüzler ve yere sağlam basamayanlar birer birer devrilip, yok olacaklar. Klasik mitolojide Tanrı Pluto (Eski Yunan'da Hades), yeraltını yönetir, en ünlü öyküsü genç ve güzel tanrıça Persephone'u kaçırmasıdır. Pluto, tanrıçayı alarak yeraltına indirir ve burada ölüm, yeniden doğum ve yenilenme üçlemesi yaşanır. Bu öykünün gerçek örneği Pluto'nun keşif yılı olan 1930 yılında görülebilir çünkü 1930'lar Nazizm'in yükselmeye başladığı dönemdir, daha sonra önce ölüm, savaş bitiminde de doğum ve yenilenme yaşanmıştır. Buradan yola çıkacak olursak, önümüzdeki yıllarda neler olabilir?

Haberin Devamı

Yaşamın, ölüme karşı çıkışı...
Daha çok teolojiye (Dinbilim) ve psikolojiye  önem verilecektir. New Age akımları daha da güç kazanacaktır, Reiki, Homeopati, Akapünktür, Astroloji ve Psikoterapi gibi konular daha yaygınlaşırken, çok daha ciddiye alınacaktır. Bundan ötesi, tüm tutucu inançların yeniden şekillenmesi ve yorumlanması için doğru bir süreç olacaktır, bunu özellikle Hıristiyan ve Müslüman radikalizmi yaşayacaktır. İslam tutuculuğunun başlangıç noktası 1979'daki İran Devrimi'dir ama düşünülen sistem oluşamamıştır. Dogmalar gittikçe zayıflayacak ve daha çok tasavvufi bir sisteme veya uygulamaya doğru yola çıkılacaktır, Türkiye'deki Alevi etkinliğinin artışı ve CHP'nin son atılımı bunun çıkışı olarak düşünülebilir. İslami görüş çeşitlemeleri artarken, reformist çizgide, yenilenme umutları yeşerecektir, bir anlamda da öldürme ve ölme yolunun doğru ve yararlı olmadığı anlaşılacaktır.

Haberin Devamı

Hasat başlıyor...
Pluto geçişi yaklaşık olarak, zodyağın ikinci evinde gerçekleşecek. Kişinin sahip olduğu şeyler, maddi konular, hırsları, istekleri, para, maddi konulardaki yeteneği buradadır. Yıldız haritasında parasal konularda en çok söz sahibi olan ikinci evdir. Bunlar bireysel etkilerdir, Mundane yani Jeo-politik Astroloji'de etkiler, ulusal zenginlik, finans ve bankacılık, hazine, vergi ve gelirler, gıda, sağlık, sosyal değişimler gibi alanlarda kendini gösterecektir. Oğlak Burcu ülkeleri, devlet gücünü, kapitali, dev tröst ve şirketleri ve de gezegenin kendisini simgeler, Pluto etkisinde değişim etkileri yaşanırken, kısıtlamalar ve endişe yoğunlaşacak, bu nedenle de düzenin ya da yerleşik sistemin yöneticileri korkuya kapılarak, hemen her alanda baskıyı arttıracaklardır. Büyüme ve genişleme periyodu Yay'da sona ermiştir, Oğlak'ta sonuçlar olduğu kadarıyla ortaya çıkacak ve hasat yapılacaktır.

Haberin Devamı

Karşı devrimler...
Özetle Uranüs'ün de katkısıyla devrim başlayacak, ekonomiden, geçerli inançlara kadar hemen her alanda Yeni Çağcılar daha da doğrusu yenilikçiler tutuculara baş kaldıracak, düzenin kökten değişmesi istenecektir. Örneğin küresel ısınma, bu süreçte daha güçlü ve acımasız sonuçlar oluşturacağından, aynı paralelde ve etkide tedbirlerin ve dönüşümlerin gerekliliği kaçınılmaz olacaktır. Bilinen mazeretler, karşıt devrimciler tarafından geçersiz sayılacaktır.

Süper çocuklar doğdular...
Pluto/Oğlak evresi, daha öte aşamalarda yani 2024 civarında olağanüstü bir teknolojik devrimin müjdecisi olacaktır, öylesine ki şu andaki teknolojinin adeta ilkel kalacağı, hayal ötesi bir teknolojiye ulaşılacaktır. 1995-2003 arasında Uranüs Kova'dayken doğan çocuklar, bu süper teknolojiyi kullanma potansiyeline özel olarak sahiptirler.

Haberin Devamı

Kapitalizm ile Sosyalizm'in evliliÄŸi...
Toplumun değişim gereksinimini, eski oluşumların küllerinden doğacak olan  yeni liderler giderecekler. Gelecek 16 yılda Kapitalizm ile Sosyalizm sentezinin  potansiyel olarak mümkü olduğunu farkedeceğiz. Bilinçli ve kollektif bir kültürün sadece küçük paylarla yetinmeyeceğini anlaşılacak ve üstelik bunun olması gereken doğal bir sonuç olduğu düşüncesine ulaşılacaktır. Eğer ticaret ve ekonomi dünyasının kralları, Kova Çağı'nın sergilediği insani sonuçların sorumluluklarını üslenirlerse sorun olmayacak. Yani Kapitalizm kendisini tersyüz etmek zorunda kalacak, zaten içine girilen dünya çapındaki eko-kriz bunun ilk belirtisi, iki sistemin birleşme noktasında daha iyi bir dünyaya kavuşabilecek ve ancak o zaman doğayı kutsuyacağız.
 
Fakat bu mutlu ufka ulaşmanın yolu, sıkıntıları ve gezegensel sorunları yaşayarak aşmamızla açılacak. Şu an için Pluto/Oğlak evresinin olumlu sonuçlanmasını umut etmekten öte gidemiyoruz...

Daha geniş yorumları hurriyetim.com.tr astrolojide 2009 yılı öngörülerini okurken bulacaksınız...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!