Evde kullanabileceğiniz 7 aromaterapik yağ

Güncelleme Tarihi:

Evde kullanabileceğiniz 7 aromaterapik yağ
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2020 14:30

Stres, baş ağrısı, anksiyete... Evlerde hepimiz birçok fiziksel ve ruhsal sorunla baş ediyoruz. İşte bu süreçte aromaterapik yağlar kurtarıcı olabilir. Bitkilerin; kök, sap, tohum ve çekirdeklerinden elde edilen yağlar yüzyıllardır ruh, beden, zihin dengesi için kullanılıyor. İşte sizin de evde kullanabileceğiniz 7 aromaterapik yağ ve kullanım şekilleri...

Haberin Devamı

1- Bergamot yağı: Duygusal dengelenme için kullanılır, sinir ve kasları gevşetir.

Kullanım şekli: 50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 2 - 3 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 

2- Fesleğen yağı: Mental dengelenemeyle beraber kas ve eklem ağrılarında da kullanılır. 

Kullanım şekli: günde bir kez 2-3 damla halinde çaylara cilt bakımı karışımlarına, çeşitli kürlere ve yemeklere katılabilir.

3- Adaçayı yağı: Hormon dengelemede önemlidir. Anksiyeteyi rahatlatır.

Kullanım şekli: 50 ml baz yağ içine 10 damla damlatıp karıstırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Ortam kokulandırma için buhurdanlıkta suya birkaç damla damlatarak kokusunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.

4- Nane yağı: Baş ağrılarını hafifletir, rahatlatır. 

Haberin Devamı

Kullanım şekli: 50 ml soğuk sıkım baz yağ içine 10 damla damlatıp karıştırın, vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 

5- Papatya yağı: Çayı gibi papatya yağı da uyku problemlerine iyi gelir. 

Kullanım şekli: Yağı doğrudan cildinize damlatacağınız gibi bir pamuk yardımıyla cildinize sürebilir, masaj yapabilirsiniz. Eğer alerjik reaksiyon ihtimaliniz varsa papatya yağını; jojoba ya da hindistan cevizi yağı ile seyreltip kullanabilirsiniz.

6- Limon otu yağı: Vücudun immun sistemini dengeler, mantar enfeksiyonlarıyla savaşır. 

Kullanım şekli: 50 ml soğuk sıkım baz yağ içerisine 10 damla damlatıp karıştırın. Vücudunuza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

7- Kekik yağı: Yorgunlukla savaşır, bağışıklığı güçlendirir.

Kullanım şekli: Üç damla kekik yağını 2 çay kaşığı susam yağı ile karıştırın. Bu karışımı masaj yağı olarak kullanın. Banyo suyunuza da iki damla kekik yağı ekleyerek kullanabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!