Erdoğan: Bu tercih ile birlikte Amerika'da yeni bir dönem başlıyor (3)

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bu tercih ile birlikte Amerikada yeni bir dönem başlıyor (3)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 15:55

Erdoğan: Bu tercih ile birlikte Amerika'da yeni bir dönem başlıyor (3)

Haberin Devamı

  

Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)   CUMHURBAŞKANI Erdoğan, "(ABD SEÇİMLERİ ) Temenni ederim ki, ABD halkının bu tercihi, dünyaya gerek hak ve özgürlükler noktasında, gerek Demokrasi noktasında, gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında, hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ve ben şahsım milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilköy CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD Kongre'sinde konuştu. Konuşmasında HDP milletvekillerinin tutuklanmasına değinen Erdoğan, "Biz kapıları açtık. 'Gelin dedik, ne yapacaksınız siyasette yapın'. Adamlar parlamentoya girip devlete meydan okuyor yahu. 'Sen diyor beni sorguya çağıramazsın'. Kimsin sen ya? Dokunulmazlığın kaldırılmış, tabii ki yargı seni sorgulayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dokunulmazlığın kalktığı andan itibaren, sen aynen normal vatandaş gibisin, bunun hesabını da vereceksin. Vermediğin takdirde bedelini de çekeceksin. Bak Siyasi parti liderleri bile gidiyor, aynen ifadesini veriyor. Ve ondan sonra da tekrar işinin başına dönüyor. Sen de aynısını yapsaydın. Niye yapmadınız. Siz meydan okudunuz. 'Bizim arkamızda PKK var' dediniz. 'Bizim arkamızda PYD var' dediniz. 'Bizim arkamızda YPG var' dediniz. Gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok. Bizim arkamızda Hak var, halk var. Farkımız bu" şeklinde konuştu.

BUMERANG GİBİ SİZİ VURACAK


Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından yargının üzerine düşeni yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı kişilerin yargıdan kaçtığını ve Avrupa'da üst düzey himaye gördüğünü söyledi.

Erdoğan, "Bunların bir kısmı kaçıp Batıya gitti mi ? Avrupa'ya gitti mi ? Buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor? Bakıyorsunuz, Batı'nın yöneticileri, Cumhurbaşkanları, Başbakanları, Bakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye, Batı'nın teröristlerine kapısını onların anlayışıyla açacak olsa, acaba onların bakışı nasıl olurdu? Bu bumerang gibi sizi vuracaktır" dedi.

DÜRÜST OLUN

AB tarafından terörist örgüt ilan edilen PKK mensuplarına AB Parlamentosunun kapılarının açıldığını söyleyen Erdoğan, " Bir taraftan PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin. Öbür taraftan terör örgütü PKK'nın yöneticilerine, mensuplarına, AB Parlamentosunun kapılarını, koridorlarını açacaksın. Böyle sakat bir anlayış olabilir mi ? Buna evet demek mümkün mü? Bu iki yüzlülüğün ta kendisidir. Dürüst olun dürüst" şeklinde konuştu.

HADİ MÜZAKERELERLE İLGİLİ NİHAİ KARARINIZI VERİN

"Türkiye'nin AB müzakereleri gözden geçirilmelidir" diyen bazı Avrupalı siyasetçilere sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geç kaldınız ya. Hadi biran önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin ha. Nihai kararınızı verin. Eğer Türkiye terörle, haysiyetli onurlu bir şekilde mücadele ediyor diye siz, AB müzakereleri konusunda bunu gözden geçirecekseniz, geç kaldınız. Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. İRA ile mücadele edenler, Batasuna ile mücadele edenler, bu mücadeleyi nasıl ettiyseler, biz de ediyoruz ve edeceğiz .Bizler binlerce şehit verdik. Onlar böyle ölüm hadiseleriyle karşı karşıya kalmadılar. Dolayısıyla biz bunu görmezden gelemeyiz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELESİ AÇIKÇA ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR"

Avrupa'nın terörle mücadelede her türlü adımı en sert şekilde attığını, Türkiye'nin terörle mücadele hakkını açıkça engellemeye çalıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esasen bu tavır yeni de değil. AB ile müzakere içinde olduğumuz yarım asırlık süre boyunca, Türkiye'nin sabır taşı sürekli test edilmiştir. Bugün aynı kibirli, aynı oryantalist tavrı, mülteciler ve göçmen krizi meselesinde bir kez daha yaşıyoruz" diye konuştu.

GÖÇMEN KORKUSU

"Şimdi niye erteliyorlarmış biliyor musunuz? 3 Milyon mülteci var ya Türkiye'de. 'Eğer bu müzakereler biter de, onlar da kapıları açarsa, bu 3 Milyon mülteciyi biz nereye koyacağız. Şimdiden dertleri sıkıntıları bu'. Ondan dolayı bu iş için nihai noktayı koyamıyorlar" diyerek AB'nin ikircikli bir tutum takındığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan , " Kardeşlerimiz, Suriyeli ve Afrikalı göçmenlere yönelik tutumu Batı'nın gerçek yüzünü ifşa etmesi açısından son derece ibretlik olduğunu düşünüyorum. Bakınız 6 yıldır Suriyeli kardeşlerimiz adete bir varlık yokluk mücadelesi veriyor. 600 bin insan devlet terörünün ve terör örgütlerinin canice eylemlerini sonucu hayatını kaybetti. 12 milyon insan yerinden, yurdundan oldu. Binlerce yıllık şehirler, kütüphaneler, camiler, hastaneler enkaza döndü. Hal böyleyken Suriye krizinin başından bu yana insan hakları, demokrasi, özgürlük gibi, sözüm ona Batılı değerler, Avrupa ülkelerinin gündemine dahi gelmedi. Suriye halkı özgürlük mücadelesinde yapayalnız bırakıldı. Suriyeli mazlumlar, siviller üzerinde kimyasal dahil her türlü silahı kullanmaktan çekinmeyen ve hatta bununla gurur duyan, ölen çocuklara acımayan bir rejimin insafına terk edildi" ifadelerini kullandı.

"BİZE KARŞI ASLAN KESİLDİLER"

"Hangi ülke bu teröristlere silah veriyor, bunları biliyoruz" diyerek Batılı ülkelere eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepsinin adresi şuanda biliniyor. Bize güya insan hakları ve demokrasi dersi veren Batılı vicdan , yıllardır Akdeniz'in ve Ege'nin karanlık sularında yitip giden on binlerce insan için bir damla gözyaşı döktü mü ? Avrupa'ya ulaşmayı başaran, her türlü istismara uğrayan göçmenler için harekete geçmeyenler bize karşı adeta aslan kesildiler" dedi.

NAZİ'NİN TA KENDİSİ SİZSİNİZ

Bazı Batılı yorumculardan gelen 'Nazi' benzetmelerine de sert yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Utanmadan, arlanmadan, kendi durumlarından zerre kadar en ufak hicap duymadan, ellerinden damlayan kana aldırmadan, nasırlaşmış yüreklerini görmeden, bize Nazi benzetmesi yapıyorlar. Varsa, yoksa Nazi'nin ta kendisi sizsiniz. Siyasi sığınmacı adı altında kim gelirse bağırlarına basacaklarını ifade ediyorlar. Hale bak. Öncelikle şu noktayı altını çizerek ifade etmek istiyorum; Nazi zihniyeti Doğu'da değil, Batı'da ortaya çıkmış ve felaketlere yol açmış bir zihniyettir. İnsanların inançları, veya kökenleri sebebiyle toplu şekilde katledilmeleri fikrinin kaynağı Doğu değil, Batı'dır. Onların bu tür insanlık dışı sebepten kovduğu kesimleri bizim ecdadımız sahip çıkıp, hayatlarını kurtarmıştır. Hele hele bugün Avrupa'da Neonazilik tekrar hortlamışken, ırkçı partiler siyasetin merkezine oturmuşken, Türkiye'ye Nazi benzetme yapmak, ancak bir hezayanın eseri olabilir" diye konuştu.

"HERHALDE HAZIRLIKLARI VARDIR"

'Madem Avrupa'da birileri siyasi sığınmacı olarak kim gelirse kucak açmaya hazırız diyor. Öyleyse biz de diyoruz ki, gelin hayırlı bir iş yapın' diyerek AB ülkelerine çağrıda bulunan Erdoğan , "Siyasi sığınmacı adı altında teröristleri terör destekçilerini değil, 6 yıldır zulüm gören Suriyeli mazlumlara, Afrikalı mazlumlara kucağınızı açın. İmkanlarınız, teröristlere dahi kucak açacak kadar genişse neden mültecilere kapılarını kapattınız. Onlara sınırlarda insanlık dışı muamelelere tabi tutuyorsunuz. İlla birilerini bağrınıza basacaksınız, savaştan, ölümden açlıktan size sığınan insanları bağrınıza basın. Madem ülkenize birilerini kabul edeceksiniz, teröristleri değil, terör mağdurlarını kabul edin. Türkiye'den kaçan teröristlere yer bulanlar, canileri baş tacı edenler, herhalde birkaç Milyon mülteciyi ağırlamak için de hazırlıkları vardır" ifadesini kullandı.

CAN DÜNDAR'A GÖNDERME

Bazılarının dertlerinin Türkiye'yi sıkıntıya sokmak, Türkiye'nin başını ağrıtmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden Almanya'da bulunan gazeteci Can Dündar'ın Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından kabul edilmesine sert tepki gösterdi.

Erdoğan, "Kapılarına gelenlere bir lokmayı çok görenlerin, terörist yardakçılarını saraylarında ağırlamasının başka izahı yoktur. Kendisi ülkesinde sağa sola hırlayan o terörist yardakçıları da Avrupa'daki saraylardan süklüm büklüm ağırlanmaktan gurur duyuyorlar herhalde. Biz batılıların bu riyakarlıklarını, bu tutarsızlıklarını yüzlerine vurunca da beyefendiler hemen rahatsız oluyor. Dikkat edin bizi eleştiren çevreler, Türkiye'de PKK'nın teröristler tarafından sadece geçtiğimiz yılın Temmuz ayından bu yana şehit edilen 800'e yakın güvenlik görevlimizi, 100'ün üzerinde sivil vatandaşımızı, binlerce yaralımızı hiç görmezler. Çocuklarının gözlerinin önünde öldürülen siyasetçileri asla gündemlerine almazlar. Yine bu çevrelerin, 15 Temmuz'da şehit edilen yüzlerce, yaralanan binlerce vatandaşlarımızla ilgili, Türkiye'nin geçirdiği büyük tehlikeyle ilgili samimi bir ikrarlarına rastlamazsınız. Ama aynı kesimler, bu katillerin destekçisi siyasetçiler, hukuk önünde hesap vermeye çağrıldığında hemen ayağa kalkanlar. Darbecilerle ilgili operasyonlardan rahatsız olanların, aynı örgütün mensuplarını ülkelerinde ağırlamak konusunda hiçbir sıkıntıları yoktur. Tercihlerini Demokrasiyi ve hukuku savunanlardan değil, terörden ve teröristlerden yana kullananlar, kendi elleriyle, kendi sonlarını hazırlıyorlar haberleri olsun. 'kem alatla kemalat olmaz'. Biz bu badireyi de Allah'ın izniyle atlatırız. Fakat onlar, terörün pençesinde kıvranmaya başladıklarında, kendilerine uzanacak yardım eli, kucak açacak hiçbir yer bulamayacaklar" şeklinde konuştu.

CHP'YE ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME

AB kurumları ve genel olarak Batı ülkelerinin bugünkü refah ve güvenlik düzenlerini tesis etmeyi sağlayan değerlerden uzaklaştığını söyleyen Erdoğan, "Bizde olanlar beyleri endişelendiriyor ya. Ben şimdi buradan bir yollama yapıyorum. Bu gelişmeler bizi endişelendiriyor. İyi yolda değilsiniz. Biz Demokrasi kılıfı altında terör destekçiliği yapılmasına karşı çıkarken, kendi çıkarlarımızla birlikte muhataplarımızın geleceğini de düşünüyoruz" diye konuştu.

ABD SEÇİMLERİ: HAYRA YORMAK İSTİYORUM

Konuşmasının sonunda ABD seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ," ABD bir seçim geçirdi. Bu seçimle birlikte ABD'de Demokratlar iki dönemden sonra tekrar Cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Amerikan halkı, böyle bir tercihi gerçekleştirdi. Bu tercihle ABD'de yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki, ABD halkının bu tercihi, dünyaya gerek hak ve özgürlükler noktasında, gerek Demokrasi noktasında, gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında, hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ve ben şahsım milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum" dedi.

ANKARA'YA GİTTİ

Konuşmasının ardından MÜSİAD Kongresi kapsamında gerçekleştirilen Expo fuarındaki stantları gezdi. Erdoğan ardından Atatürk Havalimanı'na geçerek Ankara'ya hareket etti.
 (FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!