Erdal İnönü Narlıdere'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdal İnönü Narlıderede anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 15:47

Erdal İnönü Narlıdere'de anıldı

Haberin Devamı

ESKİ Başbakan Yardımcısı ve SHP Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, ölümün 10. yılında İzmir'in Narlıdere ilçesinde düzenlen panel ile anıldı.

Erdal İnönü'yü ölümünün 10. yılında anmak için CHP Narlıdere İlçe Örgütü tarafından Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Cumhuriyet ve Siyasette Uzlaşı Kültürü' konulu bir panel düzenlendi. Panele SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, CHP Tunceli Milletvekili Tuncer Erol, CHP Parti Meclisi Üyesi Selin Sayek Böke, CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir il yöneticileri, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP kadın kolları, gençlik kolları üyeleri, partililer ve Narlıdereliler katıldı.

Açılış konuşmaların ardından CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu moderatörlüğünde, panele geçildi. SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan panel boyunca Erdal İnönü'nün siyasi kimliğinin yanı sıra kimsenin bilmediği anılarını paylaştı. CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan konuşmasına bende Erdal İnönü gibi sizi 'Aslan sosyal demokratlarım' olarak selamlıyorum diyerek başladı. Bilgehan, "Zor zamanlar geçiriyoruz. Cumhuriyet kurulduğundan beri hep zor zamanlar geçirdik aslında. Siyasetin tüm zor zamanlarına rağmen Erdal İnönü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde veya meclis dışında Süleyman Demirel'in dediği gibi 'Sevmeyeni olmayan siyasetçi' idi. Meclisin en kavgalı zamanlarında bile herkes onun için iyi şeyler söyledi. Böyle bir saygı ve sevgi az bulunur. Bunu da Erdal İnönü'nün uzlaşmacı kimliğine bağlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

"BÖYLE BİR DEĞER KOLAY KOLAY GELMEZ"

SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ise "Bir sohbet ortamındayız. Sadece sevgili genel başkanımı anmıyoruz bugün. Aynı zamanda partimizin büyüklerini anıyoruz bu sohbet içinde. Fakat şu bilinmelidir ki Erdal İnönü gibi bir değer bir daha Türk siyasi tarihine kolay kolay gelmez" diye konuştu.

Panelin sonunda ise Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, moderatör CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu ve konuşmacılar SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'a günün anısına uygun olarak hazırlanan bir tablo hediye etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!