En iyi kişisel gelişim kitapları listesi - Kişisel gelişim için okunması gereken 10 kitap

Güncelleme Tarihi:

En iyi kişisel gelişim kitapları listesi - Kişisel gelişim için okunması gereken 10 kitap
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 15:51

Kitaplar hem bilgilenmeyi hem de gelişmeyi sağlar. Bunların yanı sıra daha birçok faydası bulunan kitaplar arasında kişisel gelişi kategorisi bulunmaktadır. Kişisel gelişim kitapları bireylerin öncelikle kendi yaşamları için sonra sosyal yaşamları için oldukça önemlidir. En iyi kişisel gelişim kitapları hangileridir. İşte kişisel gelişim için okunması gereken 10 adet kitabın listesi.

Haberin Devamı

Kişisel gelişim kitaplarından bahsetmeden önce kişisel gelişimin ne olduğu ve kişisel gelişimin bir bireye sağladığı faydaların ne olduğuna göz atalım. Kişisel gelişim basitçe ifade edilecek olursa kişinin kendisinin bütün olumlu özelliklerini tamamlayabilmesidir. Kişini benliğini geliştirmesi, sahip olduğu potansiyelini ortaya çıkarabilmesini sağlayacak tüm tekniklere kişisel gelişim denilir. Kişisel gelişimin yaş ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Genç yaşta bir kişi kişisel gelişimini tamamlamış olabilirken 80 yaşındaki olgun bir birey kişisel gelişimini tamamlamamış olabilir. Elbette hayatta edinilen tecrübeler kişinin gelişimine katkıda bulunabilir fakat asıl kişisel gelişim bu tecrübelerin doğru tekniklerle hayatına dahil edilmesidir. Kişisel gelişim diğer bireyler ile ilişkinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Kişinin yaşadığı tecrübelerine ve hayat daha olumlu bakabilmesini ve başına gelen kötü durumlardan daha az etkilenerek durumla başa çıkabilmesini sağlar. Kişinin kendisine olan güvenini, saygısını ve sevgisini arttırır. Kişinin hedefine başarılı bir şekilde odaklanmasını sağlar. Kişi başarmak istediği bir şeyde kaybetse de bunu asla dünyanın sonu şeklinde algılayarak negatif düşüncelere kapılmaz, hatalarından ders çıkarır ve başarısızlığından yeni bir başarı çıkarır. Birçok kişisel gelişim kitabı bireylerde farkındalıkların oluşmasını sağlar ve kişisel gelişiminin tamamlanmasına yardımcı olur.

İyi Hissetmek – David Burns

Psikiyatrist olan yazarın kişinin duygularını harekete geçirip, yaşama daha olumlu şekilde bakabilmesini sağlayacak bilimsel teknikleri sunar. Depresyon, anksiyete, suçluluk duygusu, özgüven eksikliği, onay bağımlılığı, hiçbir şey yapamama hissi gibi durumlardan kurtulmayı sağlayacak teknikleri içerir.

İnsanın Anlam Arayışı – Victor E. Frankl

20. yüzyıldaki en önemli psikiyatrlardan olan yazarın kurmuş olduğu logoterapinin ilkelerini ve aynı zamanda ikinci dünya savaşı sırasında toplama kampında yaşamış olduklarını anlattığı kitaptır. Kişinin hayatı anlaması ve insanları insan yapanın ne olduğunu bulabilmesi için okunması gerekir.

Alışkanlıkların Gücü – Charles Duhigg

İş dünyası muhabirlerinden olan Charles Duhigg’in kişilerin alışkanlıkları nasıl kazandığı, kötü bir alışkanlık yerine iyi bir alışkanlığın konulması, alışkanlığın beyindeki süreci gibi çeşitli durumlarını gerçek kişilerin deneyimleri üzerinden anlattığı enfes bir kitaptır.

Hayatı Yeniden Keşfedin- Jeffrey Young, Janet S. Klosko

Yazarlar önemli psikiyatrlardır. Birlikte geliştirdikleri şema terapinin yöntemleri, kişinin kendi içinde kendisine zarar veren şemalarını bulması, bu şemaları aşabilmesi için yöntemler, şemaların nasıl oluştuğu ile ilgili bilgiler içermektedir. Bilimsel olarak kanıtlanan şema terapinin bireysel olarak yapılabilmesinin yolunu açan bir kitaptır.

59 Saniye – Richard Wiseman

Sıradan, bilindik, aynı cümleleri içeren kişisel gelişim kitaplarından bambaşka olan, dürüst, doğru ve gerçekçi olan bu kitap ilaç gibi gelecektir. Araştırmalara dayalı olarak, doğru ve gerçek bilgilerin olduğu bir rehberdir.

Duygusal Zeka – Daniel Goleman

Psikoloji alanında yeni kapılar açmış olan bu kitapta EQ’nun bilinenin aksine IQ’dan nasıl daha fazla öneme sahip olduğunu anlatıyor.

İnsan Mühendisliği – Nüvit Osmay

İnsan mühendisliği konusu içinde Türkiye’de rehber niteliğinde bir kitaptır. En fazla alıntı yapılan kitaplar arasında olan insan mühendisliği günümüz dünyasında bilinmesi gereken önemli konulardandır.

Beden Dili – Joe Novarro

Beden dili ile insanlar sözlü olarak anlatmak istediklerinden çok fazlasını anlatır. En ince ayrıntılarına kadar, en güzel şekilde beden dilinin anlatıldığı kitaptır.

Çizginin Dışındakiler – Malcolm Gladwell

Hedefi gerçek anlamda zirve olan kişilerin mutlaka okunması gereken bir kitaptır. Verimli çalışmak ile çok çalışmak arasında farkın kişiyi başarıya götürüşüne tanıklık etmemizi sağlıyor.

Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı – Stephan R. Covey

En fazla okunan kişisel gelişim kitaplarından birdir. Başarı konusunda akla gelen her sorunun cevabını bulabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!