En iyi oyunlar listesi - Dünyanın en iyi ücretli ve ücretsiz 10 bilgisayar (PC) oyunu önerisi

Güncelleme Tarihi:

En iyi oyunlar listesi - Dünyanın en iyi ücretli ve ücretsiz 10 bilgisayar (PC) oyunu önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 19:50

Bilgisayarlar çocuklar, gençler hatta yetişkinler için en eğlenceli oyun araçlarındandır. PC dünyasında yeni çıkan oyunlar her yıl çıtayı biraz daha yukarılara taşıyor. Bulut sistemleri tartışılmaya devam etse de PC oyunları uzun yıllar hayatımızda olacak gibi görünüyor. Peki, Dünyanın en iyi ücretli ve ücretsiz PC bilgisayar oyunları nelerdir? İşte en iyi 10 bilgisayar oyununun listesi.

Haberin Devamı

Dünyanın ilk bilgisayar oyunu Neil Konzen ve Bill Gates tarafından yazılmıştır. Donkey.bas oyunu 1981 yılında o zamanın teknolojisi ile bilgisayarlar için oluşturulan ilk oyundu. Bugünün yarış oyunları mimarisinde bir öncü olan oyun sektörün ilerlemesine büyük katkılar sunmuştur. Online, hikayeli, RPG, Spor oyunları kategorilerinde PC oyuncuları keyifli zamanlar geçirebiliyor. Farklı kategorilerde yer alan online ve offline oyunlar her yaş grubundaki oyuncunun tercih edebileceği dünyalar sunuyor.

1. Counter-Strike Global Offensive (Ücretsiz)

Dünyanın en tanınmış yapımcılarından olan Valve tarafından geliştirilen oyun, ücretsiz oyunlar kategorisinin en popüleridir. En çok oyuncusu olan oyunlardan bir tanesi olan bu oyun silahla oynanıyor. 2000’li yıllarda çıkan bu oyun yenilenmiş görselleri ile hem PC hem de oyun konsollarında çıkış yaptı.

2. Grand Theft Auto 5 (GTA 5) ( Ücretli)

Açık dünya tabanlı bu oyun dünya üzerinde en çok sevilen macera ve aksiyon oyunudur. Rockstar’ın şimdiye kadar geliştirdiği en geniş açık dünyaya sahip olan oyun serinin önceki sürümlerine göre radikal değişikleri içeriyor. Üç farklı kahramanı yönetebilme oyunu sunulan bu oyunda her kahramanın kendi has yetenekleri ve hikayesi bulunuyor.

3. ZULA ( Ücretsiz )

Türk oyun geliştiricileri tarafından hazırlanan bu ücretsiz oyun kaliteli bir online FPS oyunudur. Türkiye’den mekanları ve eğlenceli yapısı ile oynanan oyunda kurgu bir hikaye bulunuyor. Son elli yıl üzerine yoğunlaşan hikayede Demir isimli bir Bordo Bereli kahraman yer alıyor.

Haberin Devamı

4. Minecraft ( Ücretli)

Küp şeklinde tasarımların yerinin değiştirilerek oynandığı bu strateji ve hayatta kalma oyunu dünyanın en popüler oyunları arasında yer alır. Sınırsız hayal gücü ile farklı dünyalar oluşturulabilir. Kendi oluşturulan dünya içinde durmadan gezinebilirsiniz.

5. Fortnite ( Ücretsiz )

Battle royale moduna yer verilen oyun içerisinde crafting sistemi ilgi çekiyor. Milyonlarca kişi tarafından oynana bu aksiyon dolu oyun, birlikte oynanabilen hayatta kalma oyunu olmaktadır.

Haberin Devamı

6. PES 2018

Oyun konsollarında da oynanabilen futbol oyunu, FIFA serisinin ön planda tutulduğu futbol simülasyonu olarak tanımlanabilir. Gerçek oyuncular, lisanslı takımlar ve dünya yıldızlarının yer aldığı bu oyunda online eşli oyun desteklemesi yer alıyor.

7. Playerunknown's Battlegrounds ( PUBG) ( Ücretli)

Online oynanabilen bu hayatta kalma oyunu TPS türündedir. Açlık oyunları filmlerine benzeyen bir senaryosu bulunan oyun terkedilmiş bir dünyada geçer. Son yılların en çok popüler oyunları arasında yer alan bu oyun aksiyon kategorisinde yer alıyor.

8. League of Legends (LOL) (ücretsiz)

2009 yılında Riot Games tarafından piyasaya sürülen bu oyunda DotA haritasını Steve Freal tasarlamıştır. Rünler ve kabiliyetler gibi sistemlerle oyunculara farklı detaylar sunan oyun oldukça fazla karakter seçme imkanı tanıyor. E- spor kavramının içini dolduran bu oyun profesyonel oyuncuları internet üzerinden milyonlarca kişi tarafından takip edilmektedir.

9. FIFA 18 (Ücretsiz)

Haberin Devamı

Dünyanın en çok oynanan oyunlarında biri olan FIFA 18, bir futbol oyunudur. Bu oyunda Cristiano Ronaldo ile özel olarak çalışılmıştır. Birçok oyuncunun nerede ise birebir oyuna yansıtıldığı bir oyundur.

10. Overwatch (Ücretli)

Online olarak oynanabilen bu oyun FPS oyunu olmaktadır. Blizzard tarafından geliştirilen bu oyun savaş içerisindeki bir dünyada geçer. Arena şeklinde tasarlanan dünyada, bozulan barışı geri getirmeye çalışan kahramanların mücadelesi oyunun konusudur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!