Evinizdeki karıncaları nasıl kovabilirsiniz? İşte pratik yöntemler...

Güncelleme Tarihi:

Evinizdeki karıncaları nasıl kovabilirsiniz İşte pratik yöntemler...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2020 10:26

Daha çok mutfakta ve balkonlarda olmak üzer yaz aylarında karıncalar evinizi basabilir. Bu durum rahatsız edici ve can sıkıcı olabilir. Fakat kimyasal kullanmadan karıncalardan kolayca kurtulabilirsiniz. İşte işinize yarayacak pratik yöntemler...

Haberin Devamı

Karıncalar yuvalarda farklı bir yerde olsa da yiyecek bulmak için evlere girebilirler. İlk zamanlar fazla dikkat çekmese de daha sonra sürü halinde gelmeye başlayabilirler. Bunun nedeni de açıkta bırakılan yiyecekler ve bunların kolay ulaşılabilir yerde bulunmasıdır. Bu durum her ne kadar rahatsız edici olsa da karıncalara zarar vermeden onlardan doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

Peki bu yöntemler neler? Gelin hep birlikte inceleyelim...

Evinizdeki karıncaları nasıl kovabilirsiniz İşte pratik yöntemler...

En büyük yardımcınız: Sirke

Karıncalar sirkeden nefret ederler. Bunun için bir kaba eşit oranda su ve sirke koyup karıştırın. Daha sonra limon suyu da ilave edin. Karışım hazır olunca da karıncaların girdiği yerlere serpin. Bu işlemi günde birkaç defa uygulayabilirsiniz.

Tarçından faydalanabilirsiniz

Haberin Devamı

Tarçın kokusunu genelde herkes sever. Fakat karıncalar bu kokuya dayanamaz ve karıncaların evinize girdiği noktalara bir miktar serperek onları kovabilirsiniz. Bunu için de bir miktar tarçın yağı ve toz tarçını karıştırın ve bir pamuğa sürerek karıncaların geldiği yerlere sürebilirsiniz. Ayrıca çubuk tarçın da pratik bir şekilde işinizi görebilir. Tek yapmanız gereken giriş noktalarına çubuk tarçın bırakmak.

Evinizdeki karıncaları nasıl kovabilirsiniz İşte pratik yöntemler...

Tuz da işinizi kolaylaştırabilir

Karıncaların çıktığı yerlere bir miktar tuz serperek de bu durumu engelleyebilirsiniz. Kaynar suya tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından boş bir sprey şişesine doldurup karıncaların geldiği bölgelere püskürtün. Bu şekilde etkili bir karınca kovucu elde edeceksiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!