Z kuşağına yönelik üniversite

Güncelleme Tarihi:

Z kuşağına yönelik üniversite
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 16:25

1972 yılında dershane ile başladıkları eğitim yolculuğuna 1996’da okullarıyla ile devam eden Mef Eğitim Kurumları, önümüzdeki yıl üniversitesini açıyor.

Haberin Devamı

40 yılı aşkın süredir 200 binden fazla öğrenci yeiştiren kurum, önümüzdeki yıl Z kuşağına yönelik Mef Üniversitesi’ni açıyor. “Gelecek yüzyılı şekillendirecek yenilikçi ve girişimci global liderleri yetiştirmeyi hedefliyoruz” diyen üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Arıkan, 500 öğrenci alacaklarını söyledi.

Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ise, dijital dünyanın gençlerine, onların aşina olduğu bir sistemi sunduklarını belirterek, dünyada ilk kez bir üniversitenin uygulayacağı “Flipped Classroom” adı verilen bu yeni eğitim-öğretim sistemini anlattı. Prof.Dr. Şahin, “MEF Üniversitesi ile 900 yıllık yükseköğretimdeki eğitim-öğretim geleneğini, Y ve Z kuşağı gençlerin algılarına yanıt verecek şekilde değiştireceğiz. Sadece Türkiye’de değil dünyada da ilk olacak aktif, etkileşimli ve yaratıcı bir sistem getiriyoruz. Dijital çağın gereklerine uygun bir sistemle öğrenciler nasıl, nerde ve ne zaman öğrenmek istiyorlarsa, o şekilde öğrenecekleri bir sistem kurguladık.” dedi. Bu sistemde öğrencilerin derse gelmeden önce sisteme yüklenmiş ders videolarını izleyeceğini, derste ise grup çalışmasıyla bilgilerini geliştireceklerini anlatan Şahin, “Derste ise akranları ve akademisyen desteği ile uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme gibi daha üst düzeydeki bilişsel etkinliklere odaklanacaklar” dedi.
Fakültelerin akademik kadrosunun yarısının yabancı uyruklu akademisyenlerden oluşacağını vurgulayan Şahin, üniversitenin eğitim dilinin tamamının İngilizce olduğunu açıkladı. Türkiye’de ilk kez Tarım ve Yaşam Bilimleri Fakültesi açmak için YÖK’ün onayını beklediklerini vurgulayan Şahin, yurtdışından akademisyenlik yapmak için 39 ülkeden 149 akademisyenin kendilerine başvurduğunu açıkladı.

BAKMADAN GEÇME!