Yurtta 19 Mayıs coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yurtta 19 Mayıs coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2024 15:59

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’un 105’inci yıl dönümü, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 81 ilde törenler, gösteriler ve spor aktiviteleri düzenleniyor. İşte yurtta 19 Mayıs coşkusu:

Yurtta 19 Mayıs coşkusu
SAMSUN’DAN GEMİLER GEÇTİ
Samsun’da bayram kapsamında düzenlenen gemi tören geçişi binlerce kişi tarafından ilgiyle takip edildi. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı Tütün İskelesi önünden kolluk birimleri ve kamu kurumlarına ait gemi, bot, balıkçı ve yelkenli teknelerin geçişi büyük beğeni topladı. Denizci askerler ve vatandaşların halkı selamladığı tören geçişi, görsel şölen oluşturdu. 

Yurtta 19 Mayıs coşkusu
ÖĞRETMENLER 19 KİLOMETRE YÜRÜDÜ
Bayburt Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kop Dağı’nda doÄŸa yürüyüşü gerçekleÅŸtirdi. Öğretmenler, ‘19 Mayıs’ta 19 Kilometre Yürüyorum’ sloganıyla Kop Dağı’nın zirvesinde bir araya geldi. Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü yöneticileri, AKUB ekibi ve gönüllülerin katıldığı etkinlikte katılımcılar, bir taraftan 19 Mayıs ruhunu yaÅŸarken, bir taraftan da sporun ve doÄŸanın keyfini çıkardı.Â
Yurtta 19 Mayıs coşkusu
105 METRELÄ°K TÃœRK BAYRAÄžI
Bolu’daki kutlamalarda 105 metre uzunluÄŸunda Türk bayrağı, öğrenciler tarafından taşındı. Bolu Geleneksel Atlı Okçuluk takımı, gençlik yürüyüşüne atlarıyla katıldı. Volkan Albayrak, geleneksel Türk okçusu kıyafetleri giyerek, atın üzerinde dev Türk bayrağı taşıdı.Â
Yurtta 19 Mayıs coşkusu
BALIKÇILAR TEKNELERİYLE KORTEJ YAPTI
Antalya’da Balıkçı Barınağı’ndan hareket eden 150’ye yakın tekne, milli mücadele ve kurtuluÅŸun adımının atıldığı Bandırma Vapuru’na ithafen kortej yaptı. Balıkçılar, Türk bayraklarıyla donattığı tekneleriyle denizde kortej yaparken; sahil güvenlik ve polis helikopterleri de havadan onlara eÅŸlik etti.Â
Yurtta 19 Mayıs coşkusu
YUNUS POLÄ°SLER ZEYBEK OYNADI
Diyarbakır’da düzenlenen etkinliklerde ise yunus polislerinin zeybek gösterisi büyük ilgi gördü. Etkinlikte sırasıyla halk oyunları, karate kata, jimnastik, wushu, erbane bendir, modern dans ve horon gösterileri de düzenlendi.
Yurtta 19 Mayıs coşkusu
‘NEFES’TEN 19 MAYIS GÖSTERİSİ
Nevşehir’deki 19 Mayıs kutlamalarında Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nin (JAKEM) eğitimli köpeği ‘Nefes’in gösterisi, ilgiyle takip edildi. Tören alanında, ‘Nefes’ tarafından ileri itaat çalışması, eğitmeni ile kalp masajı, matematik hesabı, ölü taklidi, mekik ve şınav çalışması sergilendi. Daha sonra JAKEM, at birlikleri tören geçidi yaptı.
Yurtta 19 Mayıs coşkusu

GÖKYÜZÜNE 105 BALON
Denizli’de milli mücadelenin 105’inci yıl dönümünde gökyüzüne 105 balon bırakıldı. Ayrıca törende şiirler okundu, çeşitli branşlardan sporcular gösteriler yaptı. Tören sonunda çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Yurtta 19 Mayıs coşkusu
GENÇ SPORCULARDAN KANO VE RAFTİNG
Artvin’de Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'de, genç sporcular baraj kıyısında Türk bayrağı açarak kano ve rafting etkinliği düzenledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!