Yurtta ‘100’üncü yıl’ coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yurtta ‘100’üncü yıl’ coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 16:03

Türkiye’nin dört bir yanında cumhuriyetin 100’üncü yılı birbirinden farklı gösteri ve koreografilerle kutlandı. 7’den 70’e milyonlarca kişi kutlama alanlarına akın ederken öğrenciler de okullarında yeni asrı coşku ve heyecanla karşıladı.

Haberin Devamı

Yurdun her köşesinden öğrenci ve öğretmenlerin 100’üncü yıl kutlamalarına ait dikkat çeken kareler şöyle:

Yurtta ‘100’üncü yıl’ coşkusu
372 ÖĞRENCİ VALS YAPTI
İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri, okullarında düzenlenen törenle Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Öğrenciler, 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında  vals gösterisi yaptı. Her yıl 29 Ekim’de geleneksel olarak düzenlenen vals gösterisi, bu yıl okulun 12’nci sınıf öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 372 öğrencinin 1 buçuk ay boyunca hazırlandığı gösteri, izleyiciler tarafından beğenildi.

Yurtta ‘100’üncü yıl’ coşkusu
3 BİN METRE YÜKSEKLİKTE KUTLADILAR
Gümüşhane Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu’nda doğaya ve dağlara olan tutkusuyla tanınan sınıf öğretmeni Ersin Kalay’ın teklifi üzerine üç öğretmen, Cumhuriyetin 100’üncü yılını sıra dışı bir şekilde kutlama kararı aldı. Kentin en yüksek noktası olan 3 bin 331 rakımlı Abdalmusa Zirvesi’ne tırmanış yapmaya karar veren sınıf öğretmeni Ersin Kalay, okulun müdür yardımcısı Mehmet Zeki Bektaş ve İngilizce öğretmeni Hanifi Gültekin birlikte yola koyuldu. Rüzgarlı ve soğuk havada gerçekleşen yürüyüşte yaklaşık 2 saat sonra zirveye ulaşıldı. Yüksek kesimleri karla kaplı alana ulaştıktan sonra zirvede Türk bayrağı açan öğretmenler cumhuriyete nice yüz yıllar dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

Yurtta ‘100’üncü yıl’ coşkusu
100 ÖĞRETMEN ZEYBEK OYNADI
Mersin’in Mut ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Mut Şehir Stadında 100 öğretmen, Atatürk’ün sevdiği zeybeği oynadı. Cumhuriyet’in 100’ün yılına yakışır bir şey yapmak istediklerini belirten öğretmenler, “Bizi ayakta alkışlayan vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi. Diğer yandan Ankara’nın Sincan ilçesinde de 100 öğretmen, ‘Sarı Zeybek’ oyununu sergiledi. Öğretmenler, üzerlerindeki ‘100’üncü yıl’ yazılı tişörtlerle oyunu izleyenlerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Yurtta ‘100’üncü yıl’ coşkusu
ÖĞRENCİLERDEN ‘CUMHURİYET TIRMANIŞI’
Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, 3 bin 176 metre yüksekliğindeki Palandöken Dağı’nın zirvesine ‘Cumhuriyet Tırmanışı’ düzenledi. Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) eski başkanlarından Alaattin Karaca önderliğinde tırmanışa geçen 300 kişilik ekip, yaklaşık 3 saatlik yürüyüşün ardından Palandöken’in zirvesinde Türk bayrağı açıp, saygı duruşunda bulundu. Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Zeynep Ayça, “Bugün, benim için unutulmaz günlerden birisi olacak” diye konuştu.

Yurtta ‘100’üncü yıl’ coşkusu
İSTANBUL’DA YÜRÜYÜŞ
İstanbul’da Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenlere okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Beşiktaş sokaklarında ellerinde Türk bayrağı ile ‘Cumhuriyet Yürüşü’ yapan öğrenci ve vatandaşlar, kutlamalara Beşiktaş Anadolu Lisesi’nin bahçesinde devam etti. Okulda öğrenciler halk oyunları ve şiir dinletileri gösterileriyle 100’üncü yılı coşkuyla kutladı.

Haberin Devamı

Yurtta ‘100’üncü yıl’ coşkusu

‘100. YIL’ KOREOGRAFİSİ
İzmir Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu öğrencileri, oluşturdukları ‘100’üncü Yıl’ koreografisiyle büyük alkış aldı. Töreni yoğun bir ilgiyle takip eden öğrenci ve aileler, yapılan koreografi sırasında duygusal anlar yaşadı. 

BAKMADAN GEÇME!