YURTKUR: Protestolara izin vermeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

YURTKUR: Protestolara izin vermeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 12:57

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (YURTKUR), Şırnak'ta kız yurdunda kalan öğrencilerin bina dışında gerçekleştirdiği protestoyla ilgili, "Kurumumuz yurtlarında barınan öğrencilerin bu tür provokatif eylem, protesto ve huzur ortamını bozacak girişimlerde bulunmalarına kesinlikle izin verilmeyecek" denildi.

Haberin Devamı

YURTKUR Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, son aylarda özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı illerde yaşanan terör olaylarına müdahale eden güvenlik güçlerini protesto etmek amacıyla bölgede bulunan YURKUR'a ait yurtlarda kalan bazı öğrencilerin slogan atmak suretiyle eylemlere karıştıklarının tespit edildiği bildirildi.

Şırnak'ta dün kız öğrenci yurdunda barınan bazı öğrencilerin, bina dışında protesto düzenlediği hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bahse konu eyleme emniyet birimlerince müdahale edildiği ve 9 öğrencinin ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alındıkları tespit edildi. Gözaltındaki öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan işlemlerden sonra serbest bırakıldı. Kurumumuz yurtlarında barınan öğrencilerin bu tür provokatif eylem, protesto ve huzur ortamını bozacak girişimlerde bulunmalarına kesinlikle izin verilmeyecek."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!