YÖK’ten DGS’de ‘şartlı kayıt’ müjdesi

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten DGS’de ‘şartlı kayıt’ müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2020 10:43

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayanlara müjde verdi.

Haberin Devamı

Buna göre, DGS kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayıp, diğer taraftan kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme, tek ders gibi sınavları başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri, bu durumlarını belgelemelerinde ‘şartlı kayıt’tan yararlanabilecek. Bu durumdaki önlisans öğrencileri, 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.

YÖK’ün DGS-2020 şartlı kayıt duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

“2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 26/08/2020 tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!