YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, beklenen o tarih

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanır İşte, beklenen o tarih
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 13:31

YÖKDİL sınav sonuçları konusunda süreç tamamlandı. Binlerce adayın İngilizce seviyesini belirlemek için katılım sağladığı YÖKDİL sınav sonuçları merakla araştırılıyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk kez bu yıl gerçekleşen YÖKDİL sınavı, soruları ve cevaplarının ardından sınav sonuçlarıyla merak edilmeye başlandı. Peki, binlerce adayın merakla araştırdığı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, adayların merakla beklediği o detaylar

Haberin Devamı

YÖKDİL sınav sonuçları konusunda merakını sürdüren akademisyenler, mesleki anlamda sınandıkları YÖKDİL sınav sonuçları konusunda detayları merakla bekliyor. Peki, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla alakalı detaylı bilgiler

YÖKDİL soruları ve cevapları Anadolu Üniversitesi'nin sayfasında yayınlanırken, kurum 80 sorudan sadece 10 soruyu sınava girenlerle paylaştı. Sınav soruların tamamını paylaşmayan kurum, toplam 80 soru sorarken, yanlış yapılan soruların doğru soruları etkilemeyeceğini açıkladı.

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınav sonuçları, sınav sorularına yönelik itirazların tamamlanmasının ardından adaylarla paylaşılacak. Sınava itirazlar 10 Mart tarihine kadar yapılabilecek. Dolayısıyla sonuçların gelecek hafta içerisinde açıklanması öngörülmektedir. 

Haberin Devamı

Hangi dil üzerinden sınav yapılacak?

İlk sınav yapıldığından ötürü şu an sadece İngilizce… Sonraki sınavlarda: Almanca, Fransızca, Arapça dil sınavları eklenecektir. Sınavlar yılda iki kez yapılacaktır.

Başvurular ne zaman başlamıştı?

Kurum, başvuruları 30 Ocak 2017 tarihinde başlatmıştı.

Sınava kimler katıldı?

Kurum bu konuda şart arıyor, şart ise: Lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı.

Başarı puanı kaç?

Kurumun belirlediği başarı puanı YDS formatına göre işlenmiştir. Sınava katılacak olan doktora başvurusu yaptıysa 55 puan, doçentlik başvuru yaptıysa 65 puan alması gerekmektedir.

Bu sınava giren kişi YDS sınavına da girebilir mi?

Evet, kişi her iki sınava girme hakkına sahiptir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacak.

BAKMADAN GEÇME!