YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 10:32

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, sınava katılım gösteren binlerce aday tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk kez bu yıl uygulanma kararı alınan YÖKDİL, sınav sonuçları ile gündemden düşmüyor. Mesleki anlamda yabancı dil yeterliliği ölçülmek istenen sınav, birçok aday tarafından tam not aldı. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla beklenen o konunun detayları

Haberin Devamı

YÖKDİL sınav sonuçları, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen sınava katılım sağlayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Akademik anlamda mesleki olarak yabancı dillerini sınayan adaylar, YÖK tarafından geliştirilen değerlendirme sistemine tabii tutuldular. Sınavın ardından yayımlanan soru ve cevapları da inceleyen adaylar, YÖKDİL sınav sonuçları için bekleyişlerini devam ettiriyor. Peki, binlerce öğrencinin araştırdığı YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL soruları ve cevapları Anadolu Üniversitesi'nin sayfasında yayınlanırken, kurum 80 sorudan sadece 10 soruyu sınava girenlerle paylaştı. Sınav soruların tamamını paylaşmayan kurum, toplam 80 soru sorarken, yanlış yapılan soruların doğru soruları etkilemeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınav sonuçları, sınav sorularına yönelik itirazların tamamlanmasının ardından adaylarla paylaşılacak. Sınava itirazlar 10 Mart tarihine kadar yapılabilecek. Sonuçların, itiraz döneminin sonlanmasının hemen ardından gelecek hafta içerisinde açıklanması öngörülmekteydi. Fakat, sınavın ilk kez yapılıyor olması dolayısıyla sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi. Bazı kaynaklarda ise sınav sonuçlarının 24 Mart Cuma günü açıklanacağı iddia edildi. 

Hangi dil üzerinden sınav yapılacak?

İlk sınav yapıldığından ötürü şu an sadece İngilizce… Sonraki sınavlarda: Almanca, Fransızca, Arapça dil sınavları eklenecektir. Sınavlar yılda iki kez yapılacaktır.

Başvurular ne zaman başlamıştı?

Kurum, başvuruları 30 Ocak 2017 tarihinde başlatmıştı.

Sınava kimler katıldı?

Kurum bu konuda şart arıyor, şart ise: Lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı.

Başarı puanı kaç?

Kurumun belirlediği başarı puanı YDS formatına göre işlenmiştir. Sınava katılacak olan doktora başvurusu yaptıysa 55 puan, doçentlik başvuru yaptıysa 65 puan alması gerekmektedir.

Bu sınava giren kişi YDS sınavına da girebilir mi?

Haberin Devamı

Evet, kişi her iki sınava girme hakkına sahiptir.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecek. Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecek. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) * 100] formülü kullanılacak.

BAKMADAN GEÇME!