YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? Hangi tarihte duyurulacak?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak Hangi tarihte duyurulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 10:44

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, on binlerce aday tarafından merakla araştırılmaya devam ediyor. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen YÖKDİL, sınav sonuçları ile adayların gündeminde yer aldı. Sınav sorularını gözlemleyen vatandaşlar, yaptıkları netlerle sınav sonuçlarını karşılaştırmak için bekleyişini sürdürüyor. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, on binlerce kişinin merakla beklediği konunun detayları

Haberin Devamı

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak sorularını yönelten adaylar, mesleki anlamda alanlarına yönelik sınandıkları YÖKDİL sonuçlarını merakla bekliyor. Soru ve cevapları, Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden gözden geçiren adaylar, YÖKDİL sonuçları ile çıkardıkları netleri karşılaştırmak için bekleyişlerini sürdürüyor. Peki, binlerce adayın beklediği sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla beklenen konunun detayları

YÖKDİL soruları ve cevapları Anadolu Üniversitesi'nin sayfasında yayınlanırken, kurum 80 sorudan sadece 10 soruyu sınava girenlerle paylaştı. Sınav soruların tamamını paylaşmayan kurum, toplam 80 soru sorarken, yanlış yapılan soruların doğru soruları etkilemeyeceğini açıkladı.

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınav sonuçları, sınav sorularına yönelik itirazların tamamlanmasının ardından adaylarla paylaşılacak. Bu sonuçların gelecek hafta içerisinde açıklanması öngörülmektedir. 5 Mart'ta yapılan sınav sonuçlarının 18 Mart 2017 tarihinde açıklanması bekleniyor.

Hangi dil üzerinden sınav yapılacak?

İlk sınav yapıldığından ötürü şu an sadece İngilizce… Sonraki sınavlarda: Almanca, Fransızca, Arapça dil sınavları eklenecektir. Sınavlar yılda iki kez yapılacaktır.

Başvurular ne zaman başlamıştı?

Kurum, başvuruları 30 Ocak 2017 tarihinde başlatmıştı.

Sınava kimler katılabilir?

Kurum bu konuda şart arıyor, şart ise: Lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı.

Ücret ne kadar?

Sınav ücreti 75 Türk lirası olarak belirlenmiştir.

Başarı puanı kaç?

Kurumun belirlediği başarı puanı YDS formatına göre işlenmiştir. Sınava katılacak olan doktora başvurusu yaptıysa 55 puan, doçentlik başvuru yaptıysa 65 puan alması gerekmektedir.

Bu sınava giren kişi YDS sınavına da girebilir mi?

Evet, kişi her iki sınava girme hakkına sahiptir.

BAKMADAN GEÇME!