‘YÖK Üstün Başarı Ödülleri’ başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

‘YÖK Üstün Başarı Ödülleri’ başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 17:38

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üstün Başarı Ödülleri için başvurular 25 Nisan’da başladı. 2017 yılından itibaren Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen ödüllere müracaat için son tarih 3 Haziran.

Haberin Devamı

Daha önceki yıllarda bireysel ve kurumsal olmak üzere iki ana başlık altında, yedi kategoride verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri’ne bu yıldan itibaren ‘Özel Alan Ödülü’ kategorileri eklendi. Böylece üç ana başlık altında ödül verilecek kategori sayısı 11’e çıkmış oldu.

BİREYSEL ÖDÜLLER 4 KATEGORİDE TOPLANDI
Bireysel ödüller başlığı altında çalışmalar; Fen ve Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, Sağlık ve Spor Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere dört farklı kategoride değerlendirilecek. Bu değerlendirmelere göre ‘Yılın Doktora Tezi Ödülü’nün sahibi belirlenecek. Geçtiğimiz yıl içerisinde tamamlanan doktora tezleri için başvurular, doktora tezi sahibi ve tez danışmanı ile birlikte yapılacak.

5 ALANDA KURUMSAL ÖDÜL VERİLECEK
Kurumsal Ödüller başlığında ise ‘Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları’, ‘Toplumsal Sorumluluk’, ‘Uluslararası İş Birliği’, ‘Üniversite-İş Dünyası İş Birliği’ ve ‘Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü’ olmak üzere beş ayrı kategoride ödül verilecek.

Haberin Devamı

‘ÖZEL ALAN ÖDÜLLERİ’ İLK KEZ SAHİPLERİNİ BULACAK
2022 yılında ilk kez verilecek olan Özel Alan Ödülleri; ‘Milli Yenilik Ödülü’ ve ‘Bilim Diplomasisi Ödülü’ olmak üzere iki kategoride değerlendirilip sahiplerini bulacak. Ödüle aday çalışmada müracaat, çalışmanın sahibi öğretim elemanı tarafından yapılacak. Çalışmanın 2021 yılında, öğretim elemanı tarafından yürütülmüş ve tamamlanmış olması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!