YGS saat kaçta başlıyor? YGS 2016 sınav saati!

Güncelleme Tarihi:

YGS saat kaçta başlıyor YGS 2016 sınav saati
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 08:43

13 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS sınavı saat kaçta başlayacak? 2 milyondan fazla öğrenci üniversiteye girişin ilk aşaması olan bu engeli aşmak için sınava girecekler. Öğrenciler sınava girebilmek için YGS sınav giriş belgesi çıktısını yanlarında getirmeliler. Peki; YGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? YGS sonuçları açıklanacak mı? YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS sınavı için sayılı saatler kaldı. Bu sabah yani 13 Mart Pazar günü gerçekleşecek YGS sınavı saat 10:00'da başlayacak. YGS'ye girecek olan adayların sınav yerlerine giderken yanlarında YGS sınav giriş belgesi çıktısı bulundurmaları gerekmektedir. YGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? sorusunun yanıtı haberimizde.

YGS GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

YGS sınavına girecek olan öğrenciler 'YGS sınav giriş belgesi'ni ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi olan AİS internet sitesine girerek alabilirler. Aşağıdaki linke tıklayarak ulaşılabilen AİS sistemi sayfasında 2016 ÖSYS - Sınava Giriş Belgesi Dökümü başlığına tıklayıp sisteme giriş yapılması yeterli.

YGS sınav yerleri ve sınava giriş belgesi için tıklayınız 

YGS sınav giriş belgesinde sınava giriş yeri yazmaktadır. YGS'ye girecek öğrencilerin bu belgenin çıktısını alarak 13 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS sınavında yanlarında getirmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

YGS saat kaçta başlıyor YGS 2016 sınav saati

YGS 2016 SINAVI DETAYLARI

Üniversiteye giriş sınavının ilk aşaması olan YGS sınavında Türkçe, Temel Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 farklı dersten 40'ar soru sorulmaktadır. YGS sınavında toplam soru sayısı 160 olup, öğrencilere verilen sınav süresi ise 160 dakika'dır. Yani öğrenciler her soru için 1 dakika süre ayırmalılar.

YGS sınavının ardından öğrencilerin tercih yapabilmesi için en az 150 puan, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) girebilmek için ise herhangi bir puan türünden en az 180 puan almaları gerekiyor.

Sınava giren öğrencilerin sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanmaktadır.

YGS SORULARI AÇIKLANACAK MI?

ÖSYM, 13 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS sınav sorularının tamamını 'Temel Soru Kitapçığı' adıyla resmi internet sitesinden erişime açacak.

YGS 2016 soruları ve cevap anahtarı 14 Mart 2016 Pazartesi günü ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden paylaşılacak.

Haberin Devamı

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, bu yıl adaylar için bir yenilik yaparak, sınav sonuçlarını açıklama takvimini de belirledi. Buna göre, YGS sonuçları, ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden 25 Mart 2016'da açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!