YGS 2016 Sınav başvuru tarihleri ne zaman? YGS 2016 Sınav başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

YGS 2016 Sınav başvuru tarihleri ne zaman YGS 2016 Sınav başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 17:29

Üniversiteye giriş hayali olan milyonlarca öğrenci YGS’yi bekliyor. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuru tarihi ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor? YGS başvurusu nasıl yapılır? Soruların yanıtları haberimizde...

Haberin Devamı

Üniversiteyi kazanmak için ilk adım YGS sınavında geçmektedir. Adayların bu sınavı geçtikten sonra bir üst sınav olan LYS sınavına da girmeleri gerekmektedir. 

YGS 2016 Sınav başvuru tarihi ne zaman?

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavına başvuru tarihleri 06 Ocak - 20 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuru nerede ve nasıl yapılır?

Lise son sınıfta okuyan ve YGS sınavına girmek isteyen öğrenci adayları okudukları okul müdürlüklerinden sınav başvurusu yapabilirler. Mezun öğrenciler ise, sınav başvuru merkezlerinden, ÖSYM bürolarından veya lise dengi okullarda başvuru yapabilirler.

Fakat başvuru yaptıktan sonra işlem bitmiyor. İşlemi bitirmek için başvuru yaptıktan sonra başvuru ücretini yatırmanız gerekmektedir. Peki YGS sınav başvuru ücreti nereye yatırılır?

Sınav başvuru ücreti

Sınav başvuru ücretini ÖSYM’nin resmi web sayfasından "Ödemeler" kısmından kredi kartıyla ödeyebilir veya belirtilen bankaların ATM'lerinden ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Bunu gerçekleştiren her adayın sınav başvurusu alınmış olacaktır. YGS sınav ücreti ise 50 TL olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Başvuru yaparken nelere dikkat edilmeli?

Öğrencilerin başvuru yaparken hata yapmaması için ÖSYM "2016 ÖSYS Aday El Rehberi" kitapçığını yayınladı. Bu kitapçıkta baştan sona nasıl başvuru yapılacağı konusunda bilgiler yer alıyor. Bu bilgileri okumanızı ve başvuru sırasında hata yapmamanızı öneririz.

SINAV TAKVİMİ, ADAY EL REHBERİ VE KİTAP AYIRACI'NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

YGS sınav tarihi ne zaman? YGS sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

YGS sınavı 13 Mart 2016'da yapılacak. ÖSYM bu yıl sınav takvimine YGS sınav sonuçlarının açıklama tarihini de ekledi. 2016 YGS sınavları 25.03.2016 tarihinde açıklanacak. Böylece sınav tarihinden on iki gün sonra YGS'ye giren öğrenciler sınav sonuçları öğrenmiş olacak.

BAKMADAN GEÇME!