Yeni rektör göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni rektör göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 12:45

Dünyaca tanınan Türk bilim insanı Prof. Dr. Yusuf Leblebici, Sabancı Üniversitesi’nde rektörlük görevine başladı. Yapılan devir teslim töreninde konuşan üniversitenin Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Leblebici’nin Türkiye’ye dönmesinin büyük bir kazanç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İsviçre’deki Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü’nde (EPFL) Kürsü Başkanı olarak görev yaparken Sabancı Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Prof. Dr. Yusuf Leblebici, görevine başladı. Devir teslim töreninde konuşan üniversitenin Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, dünyaca tanınan başarılı bir bilim insanının Türkiye’ye gelmesinin büyük bir kazanç olduğunu söyledi. Rektörlük bayrağını Prof. Dr. Zehra Sayers’ten devralan Leblebici, törende üniversitenin ilk kurulduğu yıllarda, bazı programların hayata geçmesine katkı sağladığını belirtti.

Çalışmalarını uzun yıllar İsviçre’de Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü’nde (EPFL) Kürsü Başkanı ve Mikroelektronik Sistemler Laboratuvarı’nın Direktörü olarak sürdüren bilim insanı, şunları söyledi:
“17 yıl sonra tekrar Sabancı Üniversitesi’nin çatısı altında bulunmaktan çok mutluyum. Hedefimiz, üniversitemizi sadece Türkiye’nin en iyilerinden biri değil, dünya çapında saygı duyulan, örnek gösterilen bir bilim yuvası haline getirmek olacak. Türkiye’de varolan genç potansiyel ve motivasyonla nelerin başarılabileceğini kendimize ve herkese göstereceğimiz, hem üniversitemize hem de ülkemize yakışacak başarı seviyelerine çıkarabileceğimiz  yeni bir döneme başlıyoruz.”

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ’
Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Leblebici’nin dünya çapında başarılar kazanan bir bilim insanı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
“Yusuf Leblebici’nin bu görevi kabul edip gelmesi gerek üniversitemiz, gerekse ülkemiz için büyük bir kazanç. Üniversitemizin kuruluş yıllarında özgün ve öncü sistemimizin oluşum sürecinde de emeği geçen, değerli bilim insanı Leblebici’nin, dünya çapında başarılar kazanarak müthiş tecrübeler edindiği İsviçre’den, Sabancı Üniversitesi’ne rektör olarak dönmesi çok gurur verici. Son derece kıymetli bir bilim insanını, tüm bilim camiasında saygınlığı teslim edilen Lozan Federal Teknoloji Enstitüsü’ndeki görevinden sonra ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyuz.”

BAKMADAN GEÇME!