Yaz okulu başvuruları bugün bitiyor

Güncelleme Tarihi:

Yaz okulu başvuruları bugün bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 10:20

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından bu yıl 4’üncü sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan tüm eğitim gruplarına açılacak yaz okulları için başvurular 18 Haziran Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Haberin Devamı

2021-2022 eğitim ve öğretim yılının yorgunluğunu atmayı bekleyen bir yandan da gelecek yıla hazırlanan öğrenciler için bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı, 4 farklı yaz okulu açacağını açıkladı. Temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara, ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12’nci sınıflara yönelik matematik ve İngilizce derslerinden açılacak yaz okullarına başvurular 15 Haziran’da başladı. Başvurular 18 Haziran’a kadar devam edecek. Haftada 12 saat, toplamda ise 48 saat uygulanacak yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos’ta öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idareleri tarafından belirlenen tarihler arasında açılacak.

SINAV GRUPLARINA ÖZEL KURS
Yaz okullarında tüm kademeler için matematik ve ingilizce dersleri verilecek. Ancak 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencileri için ayrıca farklı derslerden destekleme kursları da olacak. Yaz okulları kapsamında 8’inci sınıf öğrencileri için Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil derslerinden kurslar açılacak. 12 ve mezun öğrenciler için açılacak kurslar ise şöyle: “Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, felsefe, psikoloji, sosyoloji, mantık.”

Haberin Devamı

BAŞVURULAR e-KURS MODÜLÜ ÜZERİNDEN
Yaz okullarında temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara yönelik; ortaöğretim düzeyinde ise 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik matematik ve İngilizce dersleri olacak. Öğrenciler destekleme ve yetiştirme kursları ve yaz okulları için 15-18 Haziran tarihleri arasında başvuruları e-kurs modülü üzerinden yapabilecek. Yaz okulu kapsamında açılacak kurslar 4’üncü sınıf, 5-6’ncı sınıf (tek grup), 7-8’inci sınıf (tek grup), 9-10’uncu sınıf (tek grup) 11-12’nci sınıf (tek grup) şeklinde oluşturulan sınıf seviyelerinde oluşturulacak.

MATEMATİK SEFERBERLİĞİ KAPSAMINDA
Yaz okullarının iki temel hedefi var. Birincisi öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, onlara matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirmelerini sağlamak. İkincisi ise, İngilizce konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesi.

Haberin Devamı

ÖNCE ÖĞRETMENLER EĞİTİLECEK
Yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idarelerince belirlenen tarihler arasında açılacak. Öğretmen ve öğrenciler yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde seviyelerine uygun okul türlerinde yaz okullarına katılabilecek. Yaz okullarında görevlendirilen öğretmenler, 28-30 Haziran tarihleri arasında ÖBA üzerinden yapılacak 2 günlük eğitime alınacak.

Yaz okulu başvuruları bugün bitiyor

ÖNEMLİ OLAN MEVSİM DEĞİL, EĞİTİMİN NİTELİĞİ
Prof. Dr. Nuray Senemoğlu - Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı
“Yaz okulları öğrencilerin öğrenme ihtiyacını karşılamak için çok önemli kurslardır. Çocukların istek ve motivasyonu çok önemli. Zorla gönderilmemeleri gerekiyor. Sadece eksikleri olanlar değil eğitimde derinleşmek isteyenler de bu olanaktan yararlanabilmeli aslında. Örneğin bir üst sınıftan ders almak gibi seçenekler olabilir. Ama adının yaz okulu olmasının mevsimsel olarak bir etki yaratmaması gerekiyor. Öğrencilerimiz kendi zamanlarını etkili kullanabilen bireyler ise çalışmaya da eğlenmeye de zaman ayıracaklardır. Matematik çalışmak bir keyifse ister kış ister yaz olsun fark etmez. Ancak akılları dışarıda kalıp zorla o eğitime devam ediliyorsa hangi mevsim olursa olsun verim alınamaz. Sonuç olarak eğitim, öğrencilerin nitelikli ve anlamlı bir şekilde öğrenecekleri hale gelmeli. Çocukları heveslendirerek öğrenmeyi sağlamak gerekiyor.”

Haberin Devamı

Yaz okulu başvuruları bugün bitiyor

AKADEMİK KAYIPLARIN KAPANMASINI SAĞLAYACAK
Prof. Dr. Erten Gökçe - Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı
“Yaz okulları öğrencilerin eksiklerini gidermek için belli başlı kursların açıldığı ekstra modüler programlardır. Yaz tatilinde öğrencilerin esnek ve kendine zaman ayırabileceği modüler yapıya sahip eğitim programlarıdır. Bu nedenle öğrencilerin yaz okullarına katılmasını olumlu buluyorum ve öğrencilerin akademik yapılarını geliştireceğini düşünüyorum. MEB ya da özel okullar tarafından düzenlenen kurslara katılmak çok önemli. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin önceki sınıflardan kalan eksiklerini kapatmalarına olanak sağlayacak bir süreçtir. Tabii ki yaz sıcağı gibi olumsuz etkiler olsa da öğrenciler bu kurslarda hem akademik kayıplarını giderecek hem de arakdaşlarıyla sosyalleşme imkanı bulacaklar. Diğer yandan 2 yıl pandemi döneminde ciddi kayıplar oluştu. Yaz okulları, öğrencilerde de ortaya çıkan boşluklar ve pandeminin yarattığı eksiklerin de kapanmasını sağlayacak. “

BAKMADAN GEÇME!