Yavru kediler ne zaman yürür ve yürümeye başlar?

Güncelleme Tarihi:

Yavru kediler ne zaman yürür ve yürümeye başlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 02:44

İnsanların hayatında en önemli yere sahip olan hayvanların başında kediler gelmektedir. Kedilerin oldukça sevimli hayvanlar olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle yavru kediler oldukça sevimli halleri ile ilgi çekmeyi başarmaktadır. Ayrıca yavru kediler ile ilgili bilgiler çok merak edilmektedir. Sizler için Yavru kediler ne zaman yürür ve yürümeye başlar tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Yavru kediler doğduktan sonra iyi bir bakım istemektedirler. Ancak bu şekilde hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilirler. Ayrıca yavru kedilerin yürümeye başlamaları da biraz zaman alacaktır.

Yavru Kediler Ne Zaman Yürür ve Yürümeye Başlar?

Yavru kediler doğduktan sonra yarı sulu veya yarı katı mamalar ile beslenirler. Daha sonraki süreçte daha katı mamalar verilmeye başlanabilir. Yavru kedilerin yürümeye başlaması ise 3 haftalık olmaları ile ortaya çıkmaktadır. 3 haftalık olan yavru kediler yürümeye başlarlar ve 4 haftalık olduklarında oynamaya başlarlar.

Yavru kediler oynamayı çok severler. Bundan dolayı yürümeye başlayan yavru kedilerin zamanını çok güzel geçirdikleri görülmektedir. Keyifli bir şekilde büyüyen yavru kediler çevresine de oldukça neşe vermeyi başarmaktadırlar.

Haberin Devamı

Yavru kediler genel olarak 2 aylık olduğunda anneden ayrılmaya başlarlar. Bu süre veterinerlere göre 3 ay civarında olmalıdır. Çünkü yavru kedilerin 2 aylıkken annelerinden ayrılmaları uygun değildir.

Yavru Kedinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Kedilerin yavruyken oldukça tatlı oldukları bilinmektedir. Yavru bir kedinin güçsüz olduğu görülmektedir. Yani iyi şartlarda büyümeyen bir yavru kedi ölebilir. Özellikle yavru kedinin yürüyene kadar iyi bir bakıma ihtiyacı vardır. Sokakta yaşayan yavru kediler iyi bit bakım görmedikleri için ölebilirler. Çünkü yavru kedilerin anneleri onlara bakmak isterken ihmal edebilir. Bundan dolayı bazı kediler hayatta kalırken bazı kediler ise hayatta kalmayı başaramaz.

Evde bakılan yavru kedilerin yaşama şansı daha çoktur. Çünkü bu kedilerin beslenmesi ve diğer bakımları daha detaylı bir şekilde yapılmaktadır. Özellikle kedinin 3 haftalık olup yürümeye başlayana kadar çok iyi bakılması yarar sağlamaktadır.

Kediler insanların hayatında neşe kaynağı olan hayvanların başında yer almaktadır. Özellikle çocuklar için kedilerin önemi büyüktür. Çünkü çocuklar kedileri çok severler. Hatta bazı kişiler baktıkları kedileri aileden birisi olarak görürler. Böylelikle o kedilerin çok şanslı oldukları görülmektedir. İyi ve doğru bakım neticesinde çok sağlıklı bir kediye sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yavru kediler yürümeye başladıktan sonra aktif bir hayata adım atacaktır. Bu aktif hayatın elde edilmesi ile yavru kedinin hayatı değişecektir. Yani bu kedide artık yetişkin olmaya başlayacaktır. Kedilerin çok sayıda cinsleri olması büyük bir ilgiye neden olmaktadır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!