Yapay zeka desteğiyle öğretmen yetişecek

Güncelleme Tarihi:

Yapay zeka desteğiyle öğretmen yetişecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 10:51

‘Veriye Dayalı Kanıtlarla Dil Öğretmeni Eğitiminin Dijital Dönüşümü (DigiLTE)’ isimli Erasmus+ projesi, yapay zeka desteğiyle yabancı dil öğretmeni yetiştirilmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

İngilizce öğretmeni yetiştirilmesi amacıyla TED Üniversitesi’nin (TEDÜ) öncülüğünde, Bartın Üniversitesi, İsveç’teki Linköping University, Almanya’daki Potsdam University ve İspanya’daki International University of Catalonia ortaklığında bir proje hazırlandı. Proje, Türkiye Ulusal Ajansı’ndan 250 bin euro fon almaya da hak kazandı.

SINIFLAR 100 SAAT BOYUNCA İZLENECEK
Projede, paydaşların sınıf içi söylem ve dil öğretmeni yetiştirme konularındaki araştırma ve uygulama yetkinliklerinden yararlanılacak. İngilizce eğitimi verilen sınıflar, en az 100 saat boyunca izlenecek ve görüntülü kayıt alınacak. 2 yıl boyunca devam edecek projede yapay zekâ, elde edilen verilerin analizlerini otomatik olarak yapacak. Böylece lisans düzeyinde dil öğretmeni yetiştirme süreçlerine, kanıta ve veriye dayalı çıktılarla katkıda bulunulacak. 

Haberin Devamı

BENZER MESLEKLER İÇİN BİR MODEL
İlk adımda sınıf içi etkileşimi baz alan video arşivi oluşturulacak. Söz konusu bulgular, konuşma çözümlemesi araştırma yöntemiyle incelenecek. Dijital ortamlarda açık erişimli etkileşimsel kataloglar ortaya konulacak. İlgili kataloglar, video inceleme ve ders planlama toplantıları yoluyla gruplar halinde aday eğitmenlere sunulacak.  Projeyle birlikte dijital dönüşüme yönelik veriye dayalı kanıtlarla bilimsel verilerle öğretmen yetiştirilmesi desteklenecek. Öte yandan, uygulanan kurguyla benzer mesleklerdeki gelişim süreçleri için de bir model oluşturulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!