Vakıf üniversitesinin 3'üncü kitabı ABD’de yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Vakıf üniversitesinin 3üncü kitabı ABD’de yayımlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 21, 2019 12:28

'Flipped Learning/Aktif Öğrenme' uygulamalarını tüm programlarında uygulayan vakıf üniversitesinin deneyimlerini anlattığı üçüncü kitabı ABD’de yayımlandı.

Haberin Devamı

Yeni kuşağın algısına en uygun eğitim yöntemi olarak da bilinen Flipped Learning/Aktif Öğrenme uygulamalarını tüm programlarında uygulayan MEF Üniversitesi’nin, bu konuyla ilgili bilgi, birikim ve deneyimini yazarak, yükseköğretimin gelecek perspektifini de yorumladığı üçüncü kitabı ABD’de yayımlandı. ‘The New University Model: Flipped, Adaptive, Digital and Active Learning (FADAL)’ isimli kitap, eğitim kurumunun kurucusu Dr. İbrahim Arıkan’a adandı. Eserin yazarlığını, ilk iki kitapta olduğu gibi Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin ile Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban yaptı.

‘BU KİTAP, ÜNİVERSİTELER İÇİN  KAYNAK NİTELİĞİNDE’
Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, yayımlanan üçüncü kitapla ilgili şunları söyledi:
"Dünyada eÄŸitim sektöründe son yıllarda, yeni nesle uygun, her öğrencinin algı ve  anlama hızına göre dönüşen dijital interaktif kaynaklar ön plana çıkıyor. Yeni nesil, öğrenme sürecinde aktif olmak istiyor. GeliÅŸen yeni trendler, eÄŸitim öğretim sistemini tümden deÄŸiÅŸtirecek. Öğrencinin aranan yeni yetkinlikleri kazanmasına uygun olacak ÅŸekilde eÄŸitim süreçlerinin ve ortamlarının yeniden düzenlenmesi, esnek programlar, kısa sürede tamamlanabilen eÄŸitim öğretim süreçleri, kurumların ortak oluÅŸturduÄŸu kaynaklar, eÄŸitimde yeni ücretlendirme modelleri, açık eÄŸitim kaynakları, uzaktan eriÅŸimli laboratuvarlar, yapay zeka destekli ders kaynakları, gerçekliÄŸi sanal ortamlarda öğrenme, robotik, öğrenme kazanımlarının ve davranışlarının veri analitiÄŸiyle sürekli izlenmesi, akıllı kampüsler ve blockchain’e geçiÅŸ gibi kavramlar yükseköğretimin geleceÄŸini ÅŸekillendirecek. Bu kitap, gerek yeniÂüniversite kuruluÅŸlarında gerekse de mevcutların dönüşümlerinde dikkate alınacak bir kaynak niteliÄŸinde."

Haberin Devamı

KİTABININ ÖNSÖZÜ HARVARD’IN ÜNLÜ PROFESÖRÜNDEN
MEF Üniversitesi’nin üçüncü kitabının önsözü, Harvard Üniversitesi’nin ünlü profesörü, eğitim pedagojisi ve eğitim teknolojileri alanında yaptığı yeniliklerle dünyada kabul gören, Flipped Learning’in yaratıcısı olarak da bilinen ünlü fizikçi Profesör Eric Mazur tarafından yazıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!