Uzman ve başöğretmen sertifikaları e-Devlet’te

Güncelleme Tarihi:

Uzman ve başöğretmen sertifikaları e-Devlet’te
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2022 17:29

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 16 Aralık’ta kesin sonuçları ilan edilen uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınav sonuçlarına göre öğretmenlerin sertifikalarını alabileceğini açıkladı. Sertifika almaya hak kazananlar ise sertifikalarını e-Devlet üzerinden alabilecek.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre, 19 Kasım’da gerçekleştirilen ve 16 Aralık’ta kesin sonuçları ilan edilen uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, uzman öğretmen ve başöğretmenlik unvanı almaya hak kazananlar, sertifikalarına e-Devlet üzerinden alabilecek.

Söz konusu unvanlardan sertifikanın düzenlendiği tarihten itibaren yararlanabilecek olan uzman öğretmen ve başöğretmenler, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren bu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından faydalanacak.

Uzman öğretmen ve başöğretmenlik unvanı almaya hak kazananlar, sertifikalarını görev yaptıkları kurumlara ibraz etmeleri halinde, unvanlar için öngörülen bir dereceden yararlandırılacak.

BAKMADAN GEÇME!