Üniversiteye başlayanlara uyum dersi veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye başlayanlara uyum dersi veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 13:09

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimi verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Üniversiteye ilk adımını atan öğrencilere yükseköğretime kolayca adapte olmalarını sağlamak amacıyla 4 gün sürecek oryantasyon eğitimini Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İletişim Uzmanı Öğretim görevlisi Candan Koçak veriyor. Nezehat Çeçen konferans salonunda bu yıl ikincisi düzenlenen uyum eğitimine akademik, idari personel ve farklı bölümlerdeki birinci sınıf öğrencileri katıldı. Candan Koçak eğitimle ilgili şunları söyledi:

"Bilginin kaynağı olan üniversitelerde hoca-öğrenci ilişkisi ne kadar sağlıklı olursa bilgiye erişmek ve o bilgiyi kullanmak da o kadar etkili olur. Öğrencilerimiz öğrenim hayatlarına, haklarını bilerek, sorumluluklarının bilincinde olarak devam ederlerse daha verimli ve nitelikli bir öğrencilik geçirirler. Ayrıca öğrencilerimiz hedeflerine giden yolda karşılaştıkları zorluklarla mücadele etmeli ve hedeflerinden vazgeçmeden yola devam etmeli, bunun için de ‘İlk düğmeyi doğru iliklemeli’dirler. Böylece hayata ve hedeflerine emin adımlarla ilerleyecekler."

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!