Üniversitelilere ticaret eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere ticaret eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2016 16:28

Üniversiteliler, öğrencilik yıllarında Belçika ve Hollanda gibi ülkelerden uluslararası firmaların dış ticaret elemanı olarak çalışıp mezun olmadan deneyim kazanıyorlar.

Haberin Devamı

Üniversiteliler mezun olmadan iş deneyimi kazanıyor. Işık Üniversitesi Şile ve Maslak yerleşkelerinde gerçekleştirilen, International Trade Mission Projesi kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 64 öğrenci, Işık Üniversitesi’nin uluslararası ticaret, lojistik ve işletme gibi bölümlerinden projeye katılan 32 öğrenciyle beraber bir hafta firmalarını Türkiye’de temsil ettiler. 2015 yılı destinasyonu olan Meksika pazarında Türk, Belçika ve Hollanda firmalarını temsil eden öğrenciler, bu yıl da İstanbul’da şirketlerinin dış ticaret elemanı olarak iş bağlantıları aradılar.

Projede yer alan Amsterdam Good Cookies, Technical Architectural Lightning (TAL), Meurens Siroperie, Rachman Design, 3 Action, McNetiq, Accell Group gibi tanınmış firmalardan oluşan 18’i, dış ticaret elemanları olan öğrenciler sayesinde Türkiye pazarında kendilerine yeni bağlantılar kurdular. Öğrenciler, projede kurulan bağlantılarla ve düzenledikleri uluslararası ticaret fuarı ile Belçika, Hollanda ve Türkiye arasındaki ticareti geliştirmeye de katkıda bulundular.

Haberin Devamı

Maslak Kampüsünde düzenlenen fuarda, değişik sektörlerden gelen firma temsilcilerinin yoğun ilgisi ile karşılaşan üniversiteliler, dış ticaret elemanı olarak temsil ettikleri şirketleri için birçok bağlantı kurma şansı da yakaladılar.

Rektör Şirin Tekinay,  “Işık Üniversitesi, International Trade Mission Projesi’ne ev sahipliği yaparak bu sene Belçika, Hollanda ve Türkiye arasındaki dış ticareti geliştirmeye yönelik de bir çalışmaya imza attı. İnanıyoruz ki bu proje öğrencilerimize mezun olmadan dış ticaret elemanı olarak çalışma tecrübesi vererek akranlarından bir adım öne geçirirken, ülkelerimiz arasındaki ticaretin gelişmesine ve mevcut ilişkilerin güçlendirilmesine de katkıda bulundu” dedi.

Proje koordinatoru Dr. Gamze Karayaz ise, “2017 yılında bir başka ülkeye gidecek olan projemiz ve öğrencilerimizin şimdiden kendi iş bağlantılarını kurmasına ve küresel çalışma hayatına mezun olmadan adapte olmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!