Üniversitelilerden ‘Büyüdük, küçüldük’ projesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden ‘Büyüdük, küçüldük’ projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 13:13

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersi kapsamında ‘Büyüdük Küçüldük’ isimli projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında Karacasu Geyre Mahallesi’ndeki anasınıfı öğrencileri ile bir dizi sanat ve bilim etkinliği gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersi kapsamında ‘Büyüdük Küçüldük’ isimli projeyi hayat geçirdi. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bilge Doğanlı’nın destek verdiği projeye Karacasu Kaymakamlığı, Karacasu İlçe Milli Müdürlüğü ve Geyre İlkokulu da sundukları imkanlarla destek oldu. Dersin sorumlu öğretim elemanı Filiz Gülsevin Ersöz’ün koordine ettiği, ana sınıfı öğretmeni Şehnaz Sarısakal’ın yönlendirdiği proje kapsamında üniversite öğrencileri, Karacasu Geyre Mahallesi’ndeki anasınıfı öğrencileri ile bir dizi sanat ve bilim etkinliğini birlikte gerçekleştirdi. Projenin metnini ve planını hazırlayarak çalışmalarına geçtiğimiz haftalarda başladıklarını söyleyen dersin sorumlu öğretim elemanı Filiz Gülsevin Ersöz, "Geyre İlkokulu ana sınıfı öğrencilerini ziyaret ederek projenin ilk ayağını gerçekleştirdik. Anasınıfı öğrencilerine hediyeler alan ekibimiz, onlarla birlikte eğlenceli ve eğitici saatler geçirdi. Çocuklarla oyun hamurundan rakam ve geometrik şekiller yapan üniversite öğrencilerimiz minik kardeşlerine masal okuyup şarkılar söyledi. Onlarla çeşitli oyunlar oynayan, resim, boyama ve kesme faaliyeti de yapan proje ekibimiz, minikler tarafından heyecanla ve yoğun ilgiyle karşılandı" dedi.

Haberin Devamı

Projenin aralık ayı sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Ersöz, "Projenin amaçları arasında yüksekokul öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek, sanat ve bilim eğitiminin önemini anlatmak, yüksekokul öğrencileri ile ilkokul öğrencileri arasında sosyal iletişim kurulmasını sağlayarak, yüksekokul öğrencilerinin yöreye uyumunu sağlamak, okul öncesi öğrencilerine farklı bir sosyal ortamda bulunma ve bir projede yer alma fırsatı sunarak onların kendini gerçekleştirme çabalarına olumlu katkı sağlamak, gelecek hayatındaki başarıları için bu deneyimin onların hayatında bir tomurcuk olmasını sağlamak gibi maddeler bulunuyor" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!