Üniversitelere de kar molası

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelere de kar molası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 10:03

Kar tatili üniversitelerdeki eğitimi de etkilemeye başladı. Kimi üniversitelerde eğitime kar yağışı nedeniyle bir gün ara verildi. Bazı şehirlerde ise, üniversiteliler karın keyfini kar topu savaşıyla çıkarttı. İşte üniversitelerle ilgili kar haberleri.

Haberin Devamı

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen üniversite öğrencileri, kar yağışını eğlenceye dönüştürdü. Gecenin ilerleyen saatlerine aldırış etmeyen gençler, iki gruba bölünerek kar topu savaşı yaptı. Yoldan geçen üzeri kar kaplı otomobilleri de durduran kalabalık, renkli görüntüler oluşturdu.

Üniversitelere de kar molası

Çoğunluk kar topu savaşına katılırken, bir kısım genç ise çevrede bulunan yüksek yerlere çıkarak arkadaşlarını görüntüledi. Cadde üzerinde oturan vatandaşlar da, renkli görüntüleri izleyebilmek için camlara ve balkonlara çıktı. Bir süre sonra polis ekipleri tarafından trafiğe kapatılan yol, tamamen üniversitelilerin oldu.

Haberin Devamı

Üniversitelere de kar molası

Kar topu savaşına katılan öğrenciler, ilk kez bu kadar eğlendiklerini söylediler. Yaklaşan finaller öncesi stres attıklarını dile getiren öğrenciler, kar topu savaşına sabaha kadar devam edeceklerini anlattılar.

Üniversitelere de kar molası

Öte yandan gençler, caddeye giren tuzlama aracına da tepki gösterdiler.

AKÜ'de eğitime ve finallere ara

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Afyonkarahisar’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı AKÜ Rektörlüğü tarafından bugün eğitime ara verildiği açıklandı. Rektörlükten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Olumsuz hava şartları ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan veriler çerçevesinde 29 Aralık 2016 tarihli final sınavlarına ve eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ertelenen sınavların programı daha sonra ilan edilecek. Ayrıca üniversitemizde görev yapan engelli ve hamile personelimiz 1 gün idari izinli sayılacaktır."

SDÜ’de eğitime ara

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 29 Aralık Perşembe günü Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitime ara verildi. Üniversitemizde görev yapan hamile ve engelli personel de bir günlük idari izinli sayılacak" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!