Üniversiteliler 9 hayat kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler 9 hayat kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 13:52

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremzedelere yönelik çalışmaları ve üniversite hastanelerindeki sağlık hizmetlerini yerinde takip etmek amacıyla deprem bölgesine gitti. YÖK’ten yapılan açıklamaya göre; bölgede aktif olarak çalışan üniversiteli arama kurtarma ekipleri 2 aylık Mehmet Çınar’ın da aralarında bulunduğu 9 depremzedeyi enkazdan sağ çıkardı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Özvar, ilk olarak İskenderun Teknik ve Hatay Mustafa Kemal üniversitelerinin rektörleriyle bir araya gelerek ildeki durum ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Depremzedelere açılan kampüslerde ve üniversite hastanelerinin yoğun bakım ve acil servislerinde incelemelerde bulunan Özvar, ihtiyaçların karşılanması ve eksiklerin giderilmesi için ilgili kurumlarla görüştü. Üniversite hastanelerinin sağlık personeliyle de bir araya gelen Özvar, durum ve ihtiyaçlar konusunda bilgi alarak, yönlendirmelerde bulundu. Hatay’dan sonra Gaziantep’e geçen Özvar, Gaziantep Üniversitesi’nde de incelemeler yaptı. Üniversite hastanelerinin acil servislerini ziyaret eden Özvar, yaralıların durumuna ilişkin bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÇALIŞMALAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Çalışmaları yerinde takip etmek için deprem bölgesine geldiğini dile getiren Erol Özvar, “Üniversitelerimizin kampüslerinde barınan depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarıyla ilgili durum değerlendirmesi yapıyoruz. İskenderun Teknik Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesinde incelemelerde bulunduk. İhtiyaçların, eksiklerin giderilmesi için hem diğer üniversitelerimizle hem de ilgili kurumlarla iş birliği hâlindeyiz. Şu anda tüm üniversitelerimizde bölgeye yardım gönderilmesi için yoğun çalışmalar var. Yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

Haberin Devamı

2 AYLIK MEHMET ÇINARI ÜNİVERSİTELİLER KURTARDI
YÖK Başkanı Özvar, depremin hemen ardından bölgedeki ve bölgeye yakın illerdeki tüm üniversitelerin depremzedelere barınma, sağlık ve yemek hizmeti sunduğunu, personelin ve öğrencilerin büyük özveriyle arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katıldığını söyledi. Diğer yandan YÖK tarafından yapılan açıklamada; “Üniversiteli arama kurtarma ekibi 2 aylık Mehmet Çınar’ın da aralarında bulunduğu 9 depremzedeyi enkazdan sağ çıkarmayı başardı” denildi.

Üniversiteliler 9 hayat kurtardı
208 ÜNİVERSİTE SEFERBER OLDU
Açıklamaya göre, Türkiye’de toplam 208 üniversite depremzedelere yardım için seferber oldu. Üniversite yerleşkeleri barınma, yemek ve sağlık gibi hizmetleri sunuyor. Üniversitelerde oluşturulan yardım toplama merkezlerinde on binlerce üniversite personeli ve öğrenci vatandaşlardan gelen yardım malzemelerini paketleyip bölgeye ulaştıracak kamyon ve tırlara yüklüyor Ayrıca üniversitelerde oluşturulan kan bağışı noktalarında öğrenciler ve personel kan bağışında bulunuyor. Deprem bölgesinde ailesini kaybetmiş çocukların ilgili kurumlara yönlendirilmesi ve bu süreçte bakımlarının sağlanması konusunda da ilgili öğretim elemanları gönüllü olarak çalışıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!