Üniversitelere de kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelere de kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 09:44

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde üniversiteler de tatil edildi. Finaller ise ileri bir tarihe ertelendi.

Haberin Devamı

Konya: Konya’da Selçuk, Necmettin Erbakan ile KTO Karatay Üniversitesi’nde eğitime bir gün ara verildi. Selçuk Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün üniversitenin Karapınar ile Silifke Taşucu’ndaki dışındaki tüm birimlerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “6 Ocak 2015 tarihindeki final sınavları ileri bir tarihte yapılacak. Tüm öğrencilerimize duyurulur. Akademik ve idari personelimiz görevleri başında olacaklar” denildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada da Konya’daki olumsuz hava koşulları nedeniyle Merkez Yerleşkesi’nde 1 gün eğitim-öğretime ara verildiği belirtilirken “Ereğli ve Seydişehir’deki fakülte ve meslek yüksek okulda eğitim-öğretim devam edecek” denildi.

Haberin Devamı

KTO Karatay Üniversitesi’nden de yapılan açıklamada eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verildiği açıklandı.

Kocaeli: Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 7 Ocak'ta ara verildi. KOÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı 7 Ocak'ta eğitim-öğretime ara verildiği, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi hizmetlerinin ise normal işleyişinde sürdürüleceği belirtildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle KOÜ'de 6 Ocak'ta da eğitime ara verilmişti.

Kemerburgaz Üniversitesi’nde öğrencilere tatil

Kemerburgaz Üniversitesi tarafından yapılan duyuruya göre İstanbul’da meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Ocak Salı günü yapılması planlanan dersler ve sınavlar ertelendi. Öğrenciler için tatil ilan edildi. Gün boyunca açık olan üniversitede ertelenen ders ve sınavların gelecek günlerde yapılmasının planlandığı belirtili. Üniversitenin internet sitesinde şöyle denildi:

“Olumsuz hava şartları dolayısıyla 6 Ocak 2015 Salı günü yapılması planlanan tüm dersler ve sınavlar öğrencilerimiz için ertelendi.
Sınav tarihleri ilerleyen günlerde duyurulacak. Üniversitemiz gün boyu açık olacak.”

İstanbul Bilim Üniversitesi’nde kar tatili

İstanbul Bilim Üniversitesi de kötü hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verdiğini duyurdu. Üniversite şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Kötü hava koşulları nedeniyle 6 Ocak Salı günü yapılacak tüm sınavlar iptal edilerek eğitim öğretime bir (1) gün süreyle ara verildi. 6 Ocak Salı günü yapılacak sınavlar daha sonra duyurulacak.”

Haliç Üniversitesi’ne kar engeli

Haliç Üniversitesi’nde de yapılan duyuruda eğitime bir gün ara verildiği, tatilin akademik personeli de kapsadığı belirtildi. Üniversitenin internet sitesinde şöyle denildi:

Kötü hava şartları dolayısıyla 6 Ocak 2015 Salı günü eğitim-öğretime tam gün ara verildi. 6 Ocak 2015 Salı günü yapılması planlanan sınavlar ertelendi. Sınavlar tarihleri ileri tarihlerde duyurulacak. Bu duyuru akademik personel, idari personel ve öğrencilerin tümü için geçerli.

Haberin Devamı

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu da tatil

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu da yaptığı açıklamada kar yağışı nedeniyle sınavların ertelendiğini, eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yarıyıl sonu sınavlarının aksamaması ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için 6 Ocak Salı günü yapılacak sınavların daha sonra duyurulacak bir tarihte yapılmak üzere ertelenmesine, hazırlık sınıfında da aynı gün eğitime bir gün süre ile ara verilmesine karar verildi.”

Pamukkale Üniversitesi

Üniversitenin internet sitesinde yer alan duyuruya göre; "Yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak Salı günü ilçeler dahil eğitim öğretime bir gün ara verildi. Bu tarihteki sınavlar ilan edilecek olan ileri bir tarihte yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!