Üniversitede medya, siyaset ve ekonomi tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede medya, siyaset ve ekonomi tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 14:57

Gaziantep Üniversitesi İletişim ve Medya Topluluğu tarafından ‘Medya, Siyaset ve Ekonomi’ konulu panel düzenlendi.

Haberin Devamı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen panele; İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Toraman, Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Turgay Türker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Toraman’ın başkanlığını yaptığı panelde Dünya Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit Barış Parlak, İspanya Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Doğan Tılıç, Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Tuncay, Ekonomi Muhabirleri Derneği Üyesi Ercan Baysal, Hürriyet Ekonomi Muhabiri Erdinç Çelikkan tarafından medya, siyaset ve ekonomi konularında çeşitli bilgiler verildi.
Ekonomi Muhabirleri Derneği Üyesi Ercan Baysal, ekonomi muhabirliğinin sadece ulusal basından ibaret olmadığını belirterek, Türkiye’nin en çok ihracat yapan kuruluşlara bakıldığında Gaziantep ve Kayseri gibi illerden çok sayıda firmanın olduğunu söyledi. Baysal, "Firma demek sanayi demek ve karşılığında ekonomi sayfası demek, ekonomi muhabiri demektir. Bu anlamda muhabir olacak kişilerin öğrencilikleri devam ederken özellikle yerel basınla iyi ilişkiler içerisinde olarak buralarda çalışmaları gerekir" dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Ekonomi Muhabiri Erdinç Çelikkan ise, özellikle staj döneminin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Meslekte rekabet varsa ve bu rekabette öne geçebilmek için ‘neler yapabiliriz’i iyi analiz etmek gerekir. Öncelikle okul döneminde arkadaşlarımızla rekabet edeceğiz. Ne kadar çok kişiyi tanırsak, ne kadar çok işin içinde olursak, meslek yaşamımda da, mesleğe adım atmak için de bir adım öne geçilir diye düşünüyorum. İletişim fakültesi mezunu olan kişi hemen haber müdürü ya da genel yayın yönetmeni olamıyor" diye konuştu.

İspanya Haber Ajansı Türkiye Temsilcisi Doğan Tılıç’da, gazetecilik mesleğini icra eden ile icra edilen arasında sosyolojik bir meslek ilişkisi olduğunu söyledi. Tılıç şöyle konuştu:
"Hekime güvenirsiniz çünkü onun size sağlık vereceğine inanırsınız. Eğer gazetecinin doğruyu söylediğine olan inanç ve güven ortadan kalkmışsa, bir meslek olarak da gazetecilikte tehlike başlamış demektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!