Ülke geneli ortak sınavlar 26-27 Mart’ta... Bu defa açık uçlu sorular da sorulacak

Güncelleme Tarihi:

Ülke geneli ortak sınavlar 26-27 Mart’ta... Bu defa açık uçlu sorular da sorulacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2024 16:16

İkinci dönem birinci yazılı sınavları, 6’ncı sınıf Türkçe ile 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart’ta, aynı sınıfların matematik dersleri ise 27 Mart’ta ülke genelinde ortak yapılacak.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde ülke genelinde yapılacak açık uçlu ve kısa cevaplı ortak sınavlara ilişkin kılavuzu yayımladı. Kılavuza göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6’ncı sınıf Türkçe ile 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart’ta, aynı sınıfların matematik dersleri için de 27 Mart’ta ülke genelinde ortak yapılacak.

AÇIK UÇLU SORULAR DA SORULACAK
Türkçe dersi 6’ncı sınıf yazılı sınavında 10 çoktan seçmeli soruyla birlikte 2 açık uçlu ve kısa cevaplı soru sorulacak. 6’ncı sınıf matematikte 10, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatında 7 ve 9’uncu sınıf matematikte ise 8 açık uçlu ve kısa cevaplı soru kullanılacak. Her sınav 40 dakika olacak.

Haberin Devamı

Tam gün eğitim yapılan okullarda sınavlar 09.40’da başlayacak ve 10.20’de bitecek. İkili eğitim yapan okullarda ise ikinci oturum 14.00-14.40 arasında olacak.

YANLIŞ CEVAPLAR DEĞERLENDİRİLMEYECEK
Kılavuza göre, 6’ncı sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınavında yer alan çoktan seçmeli soruların değerlendirilmesi ve açık uçlu soruların puanlanması ülke genelinde ortak yapılacak. 6’ncı sınıf matematik, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersi ortak yazılı sınavlarının değerlendirilmesi okul müdürlüklerince alınan karar doğrultusunda yapılacak. Sınavların değerlendirilmesi ilgili dersin öğretmenleri, eğitim kurumu alan zümreleri ya da komşu okul eğitim kurumu alan zümre öğretmenleri tarafından yapılabilecek. Ortak yazılı sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek. Öğrencilerin yanlış cevapları değerlendirmeye alınmayacak.

BAKMADAN GEÇME!