‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 12:38

Kadınların mühendislik alanında eşit koşullarda yer almasını sağlamak ve nitelikli kadın mühendis istihdamını artırmak amacıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Limak Vakfı paydaşlığında yürütülen ‘Türkiye'nin Mühendis Kızları’ projesinde yeni dönem başvuruları başladı.

Haberin Devamı

Kadın temsilinin kısıtlı olduğu STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında kadın istihdamını desteklemek amacıyla 7 yıldır yürütülen ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ projesi yeni dönem başvuruları açıldı. URAP Araştırma Laboratuvarı 2022 – 2023 dünya alan sıralamasında mühendislik alanında Türkiye’den listeye girmiş fakültelerde lisans eğitimi alan veya alacak olan tüm kadın mühendis adaylarını kapsayan projede 25 Eylül’de başlayan başvurular 16 Ekim’de son bulacak.

TÜM KADIN MÜHENDİS ADAYLARINI KAPSIYOR
Bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, elektrik – elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinin 1, 2 ve 3’üncü sınıflarında lisans eğitimi alan ya da alacak olan tüm kadın mühendis adayları Türkiye’nin Mühendis Kızları’ndan biri olabilecek.

Haberin Devamı

BURS VE EK EĞİTİM PROGRAMLARI
Projede öğrencilere burs imkânı ile birlikte mühendislik fakültesindeki eğitimleri boyunca kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak sertifika programı, online İngilizce dil eğitimi, mentorluk desteği, staj ve istihdam imkânı sunuluyor. Başvurular projenin internet adresinden yapılabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!