Türkiye ve İran arasında yükseköğretimde işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ve İran arasında yükseköğretimde işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 14:07

Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının ardından iki ülke arasında imzalanan "Yükseköğretim Alanında Mutabakat Zaptı" kapsamında, 16 alanda işbirliğine gidilecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından (YÖK) yapılan açıklamada, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin Ankara'da yapılan üçüncü toplantısının ardından, YÖK ve İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı arasında "Yükseköğretim Alanında Mutabakat Zaptı" imzalandığı hatırlatıldı.     

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Prof. Dr. Muhammed Ferhadi'nin imzaladığı mutabakat çerçevesinde, iki ülke arasında 16 alanda işbirliğine gidileceği ve sürecin ortak komite tarafından takip edileceği bildirildi.     

Mutabakat zaptı kapsamında, ilk ortak komite toplantısının, YÖK Başkanı Saraç ve Prof. Dr. Ferhadi'nin de katılımıyla mayıs ayında YÖK'te yapılacağı kaydedilen açıklamada, zaptın Prof. Dr. Saraç ve beraberindeki heyetin 21-22 Aralık tarihinde İran'a yaptığı resmi ziyarette alınan kararları içerdiği belirtildi.     

      

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!