Türkiye genelinden 75 öğrenciden keman konseri

Güncelleme Tarihi:

Türkiye genelinden 75 öğrenciden keman konseri
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 15:42

Keman eğitmeni Christophe Bossuat eşliğinde, Türkiye’den 75 keman öğrencisinin de bulunduğu bir konser gerçekleşti. Bu konserde öğrenciler, öğretmenlerinden sonra sahneye çıkarak performanslarını sergiledi.

Haberin Devamı

Avrupa Suzuki Derneği Keman Eğitmeni Christophe Bossuat eşliğinde Türkiye’nin dört bir yanından 75 Suzuki keman öğrencisi gala konserinde bir araya geldi. Konserde 40 Bilfen öğrencisi de sahne aldı. Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleşen ve Suzuki Eğitim Derneği’nin ilk kez düzenlediği konserde bir araya gelen öğrenciler, öğretmenlerinin keman gösterisinin ardından sahne alarak performans sergilediler.

Suzuki Eğitimi’yle okul öncesi müzik eğitimi sisteminde yer almayı amaçladıklarını belirten Türkiye Suzuki Müzik Eğitimi Derneği Başkanı ve Bilfen İlköğretim Kurumları Müzik Öğretmeni Ayça Budak, konser öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Daha fazla çocuğumuzu Suzuki Metoduyla buluşturmak istiyoruz. Eğitim sistemimizin bu metodla zenginleşeceğine şüphemiz yok. Bu noktada ihtiyacımız olan desteği velilerimizden ve eğitmenlerimizden almaya devam etmek istiyoruz. Türkiye’de erken yaşta müzik eğitiminin gelişmesi için gerekli her yeni yöntem ve yenilikçi yaklaşıma verilecek destek, toplumlarda bu eğitimin önemine inanan bizleri daha da güçlendirecek.”

Haberin Devamı

Uzun zamandır popüler olan, dünyada 10 bini aşkın eğitmeni, 300 bini aşkın öğrencisi bulunan ve ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uygulanan Suzuki Metodu, 2011’den bu yana Bilfen Okulları’nda uygulanıyor. Bilfen öğrencileri 4’üncü sınıftan itibaren bu metodla, keman eğitimlerine başlıyor. Metodun felsefesi, becerinin doğuştan olmadığı ve uygun çevre koşulları sağlandığı sürece, yeteneğin her çocuk tarafından edinebileceği prensibi üzerine kurulu.

Türkiye’de 2008 yılında Julide Yalçın Dittgen tarafından kurulan Suzuki Müzik Eğitim Derneği bünyesinde 400’ü aşkın öğrenci bulunuyor. 2012 yılından beri dernek başkanlığını Ayça Budak’ın üstlendiği Türkiye Suzuki, 27 eğitmeniyle her yıl büyümeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!