Türkiye Bursları’na yılda 3 başvuru hakkı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Bursları’na yılda 3 başvuru hakkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 13:02

Türkiye Bursları, dünyadaki eğitim-öğretim dönemlerine göre yeniden düzenlendi. Böylece burslara başvurular yılda 3 kez yapılabilecek. Düzenlemeyle bu yıl 163 ülkeden yaklaşık 107 bin olan başvuru sayısının, yeni dönemde daha da artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) ‘Türkiye Bursları’na artık yılda 3 kez başvuru yapılabilecek. Bazı ülkelerde eğitim dönemlerinin daha erken bitmesi nedeniyle adaylar, Türkiye Bursları başvuruları için uzun süre beklemek zorunda kalıyordu. Bu durum, öğrencilerin kariyer planlamalarına da etki ediyordu. YTB, bu tür sorunları göz önünde bulundurarak uluslararası öğrencilerin Türkiye’de burslu olarak yükseköğrenim almalarına fırsat veren Türkiye Bursları'nı, dünyadaki eğitim-öğretim dönemlerine göre yeniden düzenledi.

İKİNCİ DÖNEM BAŞVURULAR ŞUBATTA
Yeni düzenlemeyle 2018 için başvurular 3 döneme ayrıldı. Buna göre, Türkiye Bursları'nın birinci dönem başvuruları, 30 Kasım'da sona erdi. Sonuçların duyurulması ise 15 Şubat 2018'de olacak. İkinci dönem başvuruları 5 Şubat-5 Mart 2018 tarihlerinde yapılabilecek. Bunların sonuçları 15 Mayıs 2018'de açıklanacak. Üçüncü dönem başvurular ise 16 Nisan-14 Mayıs 2018 tarihlerinde olacak. Başvuruları kabul edilenler 24 Temmuz 2018'de duyurulacak.

Haberin Devamı

ADAY SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR
Yeni takvimle, 2017'de 163 ülkeden yaklaşık 107 bin başvuru alan Türkiye Bursları’na yeni dönemde toplamda daha fazla başvuru yapılması bekleniyor. Düzenlemeyle artık adaylar uzun süre beklemek zorunda kalmayacak. Takvim, aynı zamanda adaylara Türkçe dil eğitimlerine erken başlama imkanı verecek ve sene kaybına uğramalarını da önleyecek.

Türkiye'nin dünyada bir "eğitim merkezi" haline gelmesi amacıyla verilen Türkiye Bursları, yabancı öğrencilerin Türkiye'de kamu kaynaklı yüksek öğretim bursuyla eğitim almalarına olanak sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!