Türk rektör ABD’de yenilikçi öğrenme modellerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Türk rektör ABD’de yenilikçi öğrenme modellerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 11:53

Prof. Dr. Muhammed Şahin, Amerikan Eğitim Konseyi ile Houston Üniversitesi’nde yükseköğretimdeki yenilikçi öğrenme modelleri olan ‘Flipped’, ‘Adaptif’, ‘Dijital ve Aktif Öğrenme’yi anlattı.

Haberin Devamı

Amerikan Eğitim Konseyi 2019'un (ACE 2019) ‘Dijital Dönüşüm ve Geleceğin Yükseköğretiminde Liderlik’ paneli, ACE Başkanı Ted Mitchell’in oturum başkanlığında düzenlendi. Yenilikçi öğrenme modellerinin tartışıldığı panelde MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de üniversitelerinde başlatılan yenilikçi öğrenme yöntemlerini açıkladı. MEF’in dijital dönüşümle kurulmuş bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Şahin, ‘Flipped’, ‘Adaptif’ (Uyarlanabilir), ‘Dijital ve Aktif’ öğrenme modeliyle ilgili deneyimlerini anlattı.
Ayrıca ABD’deki Houston Üniversitesi’nde akademik-idari kadro ve öğrencilerle buluşan Prof. Dr. Şahin, öğrenci ve akademisyen paylaşımları, sistemlerin kısa zamanda getirdiği başarılar ve gelecekte yükseköğretimde yaratacağı dönüşümle ilgili bilgiler verdi. Houston Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcılarıyla görüşen Şahin, Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amr Elnashai ile de toplantı yaptı.

Haberin Devamı

‘DEĞİŞİMİ YILLAR ÖNCE BAŞLATTIK’
Prof. Dr. Şahin, Houston Üniversitesi’ndeki ‘Yenilikçi Öğrenme Modelleri Konferansı’nda şunları söyledi:
“Dünyada eğitim sektöründe son yıllarda yeni nesle uygun, her öğrencinin algı ve anlama hızına göre dönüşen dijital interaktif kaynaklar önplana çıkıyor. Yeni nesil, öğrenme sürecinde aktif olmak istiyor. Biz MEF Üniversitesi olarak biliyoruz ki dünyada bugün önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Dijital kaynakların da gelişmesine paralel olarak yüzyıllardır süre gelen eğitim-öğretim yöntemlerinin Y ve Z kuşakları için yaşaması gereken değişim var. Biz bu değişimi üniversitemizde yıllar önce başlattık ve başardık.”

BAKMADAN GEÇME!