Tup ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli tup ile başlayan Türkçe kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Tup ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli tup ile başlayan Türkçe kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 17:04

Türkçe Altay dil ailesine mensup olan bir dil olarak yeni kelimeler türetilirken yapım ve çekim ekleri kullanılmaktadır. Bu durum aynı zamanda Türkçenin sondan eklemeli bir dil olduğunu da göstermektedir. Türkçeyi diğer dillerden ayıran en belirgin özelliklerinden birisi de cinsiyet ayrımını belirten sözcüklerin kullanılmıyor olmasıdır. Peki, Türkçede tup ile başlayan kelimeler listesi nasıl olmaktadır? -3,4,5,6,7,8 harfli tup ile başlayan Türkçe kelimeler listesi nedir? İşte, Türkçede yer alan tup ile başlayan kelimeler hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Türkçe zengin söyleyişlere sahip bir dil olarak belirtilse de kelime başlarında genellikle ünlü harflerin çoğunlukta olduğu görülmektedir. Yani Türkçede ünsüzle başlayan kelimelerin sayısı ünlü ile başlayanlara göre daha az olarak ifade edilmektedir. Bu durum Türkçenin ünlü harfler bakımından da zengin olduğunun bir göstergesi olarak belirtilmektedir.

 Tup İle Başlayan Kelimeler Listesi

 Türkçede tup ile başlayan kelimelere bakıldığı zaman bu kelimelerin öz Türkçe kelimeler olmadığı görülmektedir. Bu kelimelerden çoğu herhangi bir şeyin bilimsel olarak ifade edilen bir anlamı olarak belirtilmektedir. Türkçede tup ile başlayan öz Türkçe kelimeler bulunmamaktadır. Aşağıda yer alan ve tup ile başlayan kelimeler çeşitli kaynaklar göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Bu kelimeler şu şekilde olmaktadır: Tupinambis teguixin, Tupaia ferruginea, Tupia ferruginea, Tupaiidae, tupli, tupuk, tupur, tupi, tupo

Haberin Devamı

 -3,4,5,6,7,8 Harfli Tup İle Başlayan Türkçe Kelimeler

 Türk dilinin yapısı bakımından eklemeli diller içinde yer aldığı belirtilmektedir. Bundan dolayı Türkçede kelimelerin başına ya da ortasına ek gelmemektedir. Yeni bir kelime türetme sırasında ekler kelimenin sonuna belli bir kurala göre gelmektedir. Türkçede kelimenin sonuna önce yapım eki ardından da çekim eki gelmektedir. Türk dilinde yan yana bulunan iki ünlü ya da ünsüz harfe rastlanmamaktadır. Özellikle batı dillerinde bu şekilde kurulmuş çok sayıda sözcük bulunmaktadır.

 Türkçeyi diğer dillerden daha kullanışlı yapan özelliklerden biri de her kelimenin söylendiği gibi yazılıyor olmasıdır. Türkçenin bu özelliği sesçil dil olarak ifade edilmektedir. Bu özellik pek çok dilde bulunmamakta kelimelerin söyleyişi ve yazılışı farklı olmaktadır. Türkçede tup ile başlayan kelime bulunmamaktadır. Türk dilinde özellikle bilimsel alanda çalışmalar yapan kişiler tarafından kullanılan tup ile başlayan kelimeler bulunsa da bu kelimeler Türkçe olmamaktadır. Yabancı kökenli olan bu kelimeler şu şekilde ifade edilmektedir:

 Tup eki ile başlayan 4 harfli kelimeler

 tupi tupo

Haberin Devamı

 Tup eki ile başlayan 5 harfli kelimeler

 tupac tupli tupuk tupur

 Tup eki ile başlayan 6 harfli kelimeler

 tupelo

 Tup eki ile başlayan 7 harfli kelimeler

 tupolev

 Tup eki ile başlayan 9 harfli kelimeler

 tupaiidae tupungato

 Tup ile başlayan 10 harfli kelimeler

 tupkaragan

 

 Türkçenin en önemli özelliğinden biri de ünlü uyumu kuralına sahip olması olarak belirtilmektedir. Ural Altay dil ailesi içinde ünlü uyumuna eskiden beri sahip olan dil Türkçe olarak belirtilmektedir. Batı dillerinde ünlü uyumu gibi bir kural bulunmamaktadır. Türkçede diğer dillerde olmayacak kadar çok ünlü harf bulunmaktadır. Bu sayede kelimelerin yazılışı ve okunuşunda insanlar sıkıntı yaşamamaktadır. Türkçede yer alan kelimelerin çoğu f, ğ, j, l, m, n, r ve z gibi seslerle başlamamaktadır. Türk dilindeki sözcüklerin sonunda b, c, d ve g harfleri de bulunmamaktadır. Ayrıca Türkçe kelimelerin sonunda o ve ö ünlüleri de yer almamaktadır. Bu kurallara uymayan kelimelerin Türkçe olmadığı belirtilmektedir. Yukarıda yer alan tup ile başlayan kelimelerin bu kurallara uymadığı ve bu nedenle Türkçe kelimeler olmadığı ifade edilmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!