Test yaşı 7'ye indi

Güncelleme Tarihi:

Test yaşı 7ye indi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2022 07:00

Lise ve üniversiteye girişte yapılan merkezi sınavlara hazırlık bazı öğrenciler için yıllar önce başlayabiliyor. Son zamanlarda bu hazırlığın başlangıcının ilkokul 1’inci sınıfa kadar gittiği örnekler bile var. Çocukların çok erken yaşta test çözerek alıştırma yapmaya başlamaları velilerin sosyal medya üzerinden tepki göstermelerine neden oluyor.

Haberin Devamı

Uzmanlar çok erken yaşta başlatılan bu eğitimin çocuklara yarardan çok zararı olacağını belirtiyor:

‘ÇOK ERKEN’

Prof. Dr. Coşkun Bayrak (Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi): “Test çözmeye ilkokul 4’üncü sınıftan itibaren yavaş yavaş başlanması gerekiyor. Test çözmek, erken yaşlardaki öğrencilerin düşünme ve muhakeme becerilerinin gelişmesini engelleyebilir.”

Prof. Dr. Engin Karadağ (Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi):Test çözmenin bence bütün yaşlarda kaldırılması gerekiyor. Tek bir doğru cevap, hayata da küçük yaşlardan itibaren siyah-beyaz bakmaya neden olabiliyor. Çocuk birey olduğu zaman tüm olaylara ya doğrudur ya da yanlıştır gözüyle bakabilir.”

Sinan Aksözek (1’inci sınıf öğretmeni): “Bazı öğretmen arkadaşlarım kendi aralarında da rekabete girmiş durumda. Öğretmenler hem kendilerini hem de öğrencilerini yarışın içine sokabiliyor. Çocukları testlerle meşgul eden öğretmen var mı, evet var.”

Haberin Devamı

Test yaşı 7ye indi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!