TEOG sınavı ne zaman? 2017 TEOG sınav takvimi

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınavı ne zaman 2017 TEOG sınav takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 11:19

İlki kasım ayında gerçekleşen TEOG sınavının 2. oturumları için hazırlıklar devam ediyor. İstedikleri liseye gidebilmek için iyi bir puan almayı hedefleyen öğrenciler, bir yandan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenecek 2. sınavlar için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da TEOG sınav tarihini araştırıyor. Peki, 2. TEOG sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Dönem sınavı 23-24 Kasım’da gerçekleşmiş, ilk oturumların sınav sonuçları Ocak ayında açıklanmıştı. İlk sınav heyecanını atlatan öğrencilerin yeni gündemi ise TEOG 2. Dönem sınavları oldu. İstedikleri liseye gidebilmek için gün sayan öğrenciler, ‘TEOG sınavı ne zaman?’ sorusuna yanıt bulabilmek amacıyla sık sık MEB’in resmi internet sitesini ziyaret etmeye başladı. 

2017 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavları MEB’in sınav takvimi üzerinden duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açıklanan 2017 yılı sınav uygulama takvimine göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında düzenlenecek ikinci dönem merkezi ortak sınavlar, 26-27 Nisan 2017'de gerçekleştirilecek.

SINAVA İTİRAZ NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

Sınav sonucunda hata olduğunu düşünen adaylar, sonuçlara itiraz edebilecek. İtirazlarla ilgili yapılması  gerekenleri listeleyen MEB, sonuçlara yapılacak itirazların, yayınlanma tarihi itibariyle en geç 5 gün  içerisinde elektronik ortamlardan yapılması gerektiğini duyurdu. İtirazın gerçekleştirilmesinin ardından  incelemenin başlatılması, T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerine "Kurumsal Tahsilat Programı" adıyla 20 TL'nin yatırılmasıyla gerçekleşecek.2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

TEOG 1. DÖNEM SINAV İTİRAZLARIN SONUCU

TEOG 1. Dönem sınavlarının ardından bazı velilerden itiraz geldi ancak itirazlara rağmen hiçbir soru iptal edilmedi. MEB Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü yetkilileri, itirazları uzmanlar eşliğinde tekrar değerlendirdiklerini ve iptali gerektirecek bir hatanın olmadığını belirtti.Bakanlık yetkilileri, “Bazı TEOG sorularına itirazlar vardı. Sorularla ilgili mahkemelere açılan davalar oldu. İvedi Yargılama Usul Kanunu’na göre, mahkemelere yapılan itirazların değerlendirilmesi için tanınan 38 günlük süre bugün (dün) itibariyle sonuçlandı. Biz de sınav sonuçlarını açıkladık. Ancak, Danıştay ayağında tanınan ek süreler var. Danıştay, önümüzdeki günlerde itiraz edilen sorularla ilgili hatalı olduğu yönünde bir karar verirse, bu kararını uygular ve öğrencilerin notlarını e-Okul sistemi üzerinden düzeltiriz. Öğrencilerimizi mağdur etmeyiz” dedi. Mahkemenin herhangi bir soruyu iptal etmesi durumunda, geçen yıllarda söz konusu soru her öğrenci için doğru kabul ediliyordu. Şimdi ise iptal edilen soru hiçbir aday için değerlendirmeye alınmayacak yani soru yok sayılacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!