Tahterevalli nasıl yazılır? Tahterevalli kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Tahterevalli nasıl yazılır Tahterevalli kelimesinin TDKya göre doğru yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 03:49

Özellikle okunuşu üzerinden en çok hata yapılan kelimeler den biri tahterevalli sözcüğüdür. Aynı zamanda hem sesli hem de sessiz harf üzerinden kelime hatasını çok fazla yapıldığını söylemek gerekir. Peki, tahterevalli nasıl yazılır? Tahterevalli kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışı konusunda merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

 

Birden fazla yazım hatası ile beraber tahterevalli kelimesi öne çıkmaktadır. Özellikle arka arkaya gelen kelimeler ile beraber tekerleme gibi bir etki yaratır. Bu etki üzerinden hem yazım hatası hem de okuma hatası meydana gelmektedir. Bunun önüne geçebilmek için ise Türk Dil Kurumu üzerinden konu hakkında bilgi alınır.

Tahterevalli Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin Türkçe üzerinden ele alındığı zaman doğru şekilde yazılışı tahterevalli olarak öne çıkıyor. Ele alınan bu doğru yazımı ile beraber aynı zamanda doğru okumak üzerinden de kullanılır. Hem cümle içerisinde hem de tek başına amacına bağlı olarak farklı yerlerde kullanılabilir.

Tahterevalli Kelimesinin TDK'ya Göre Doğru Yazılışı

Türk Dil Kurumu kapsamında bu kelime tahterevalli olarak yazılmaktadır. Özellikle yazım hatasının çok sık yapıldığı en önemli kelimeler içerisinde gelmektedir. Bu kelime kapsamında yapılan yazım hataları ise şu şekilde öne çıkar;

Tahtıravalli (Yanlış)

Tahterevalli (Yanlış)

Tahterevalli (Doğru)

Haberin Devamı

Yukarıda verilen üçüncü kelime ile beraber doğru şekilde ele alınabilir ve kullanılabilir. Eğlenceli bir çocuk oyunu olması ile karşılıklı iki kişinin oturması üzerinden değerlendirilen bir oyuncaktır. Oldukça eski ve köklü bir kelime olarak da öne çıkar.

 

BAKMADAN GEÇME!