Sürdürülebilirlikte bir Türk üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

Sürdürülebilirlikte bir Türk üniversitesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 11:04

2016 Dünya Ekonomik Forumu (DEF) görüşmelerinde, Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN) ile DEF’in akademik platformu olan Küresel Üniversite Liderleri Forumu, dünyanın lider üniversiteleri tarafından sunulan ve ‘sürdürülebilir üniversite’ alanında örnek teşkil eden vaka çalışmalarını paylaştı. Özyeğin Üniversitesi de dünyadan en iyi örnek vaka çalışmaları arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Yale Üniversitesi, California-Berkeley Üniversitesi, British Columbia Üniversitesi, Danimarka Teknik Üniversitesi, Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi dünyanın saygın üniversiteleri ile beraber, ‘sürdürülebilir üniversite’ konusunda örnek teşkil eden uygulamasıyla, Özyeğin Üniversitesi, uluslararası alanda kabul gördü.

Üniversite, kurumsal ortaklarla işbirliği halinde sürdürülebilirlik becerilerini nasıl geliştirdikleri ve kapasitelerini nasıl arttırdıklarını ele alan ‘Kapasite Artırımı’ ve ‘En İyi Uygulamalar için İnovasyon’ konulu seçili vaka çalışmaları ile kabul edilen 19 üniversiteden biri oldu.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kurulan Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı, sürdürülebilirliği kampüs operasyonları, eğitim-öğretim ve araştırma ile bütünleştirmek için 20’yi aşkın ülkeyi ve 80 üyeyi temsil eden, dünyanın lider üniversiteler ve yüksekokullarından oluşuyor. Raporda, gelecekteki liderlerin becerilerini geliştirmek, kapasitelerini arttırmak ve değişim sağlamak için işbirliği yapmaya ve inşa edilmiş verimli ortamlarda inovasyon yaratmaya odaklanıldı.

Haberin Devamı

Özyeğin Üniversitesi’nin ‘Sektörel Eğitimde Başlıca Odak Noktalarından Biri Olarak Sürdürülebilir Gelişim İlkeleri Anlayışı’ adlı vaka çalışmasında, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve İklim Değişikliği Konferansı COP21 kararlarıyla uyum içinde üniversiteler olarak, önemli bir görev üstlenmenin önemi ve gerekliliği vurgulandı.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!