Stanford’un "Robotik Laboratuvarı" Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Stanford’un Robotik Laboratuvarı Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 15:12

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Stanford Üniversitesi ile robot teknolojileri alanında iş birliğine imza attı.

Haberin Devamı

BAU'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, BAU ile Stanford Üniversitesi arasında yapılan anlaşma kapsamında, Stanford Üniversitesi'nin sahip olduğu ve dünyanın en iyisi olarak kabul edilen "Yapay Zeka Laboratuvarı", üniversitenin Beşiktaş Kampüsü'nde kurulacak; bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrenci ve akademisyenlere çalışma imkanı sunulacak.

Toplam büyüklüğü 2 milyon lirayı bulan anlaşma gereğince kurulacak laboratuvara, "BAU Robotics Laboratory" adı verilecek.

Laboratuvarda biyomedikal, mekatronik, elektronik ve tıp alanlarında araştırmalar yapılacak ve Silikon Vadisi'ndeki tüm gelişmeler Türkiye'ye aktarılacak. Stanford Üniversitesi Yapay Zeka Laboratuvarı'nın tanınmış bilim insanları da "BAU Robotics Laboratory"de öğrencilerle çalışmalar yürütecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stanford Üniversitesi Artificial Intelligence Laboratory Başkanı Prof. Dr. Oussama Khatib, Türkiye'deki öğrencilerin Stanford'a, Stanford'taki öğrencilerin de BAU'nun İstanbul'daki kampüsüne gideceklerini belirtti.

BAU Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Çiftçi ise "BAU Robotics Laboratory"de araştırma yürütecek akademisyen ve öğrencilerin, yeni alanlarda yeni problemlerin çözülmesine gayret edeceğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!