Sonu jel ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli jel ile biten kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sonu jel ile biten kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli jel ile biten kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 13:42

Sonu jel ile biten kelimeler listesi hazırlayabilmek için doğru kaynaklar referans alınmalıdır. Jel üç harfli tek heceli bir kelimedir. Kendi başına anlam taşıyan bir sözcüktür ve yara-berelerde tedavi amacıyla kullanılan bir kremdir. Pek çok alanda kullanılan jel sözcüğü yaygın kullanılmaktadır. Sizin için jel ile biten kelimeleri liste oluşturup -3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli jel ile biten kelimeleri detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Jel ile biten kelime listesi şöyle yapılabilmektedir. İster bulmaca sorusu olarak ister Scrabbel gibi kelime oyunlarında çok işinize yarayacak bu bilgiler ışığında keyifle kelime hazinenizi geliştirebilirsiniz. Jel ile biten kelimeler; Jel- Jijel(Cezayir’ de bir şehir)- Kaojel- Aerojel- Danijel- Liyojel- Hidrojel- Karbojel- Silikajel olarak sıralanabilmektedir.

 Sonu Jel ile Biten kelimeler Listesi

 Alfabenin sadece üç harfinden oluşan JEL sözcüğü ile biten kelimeler sırasıyla şöyledir.

Jel

Jijel

Kaojel

Aerojel

Daniejel

Silikajel

Karbojel

Liyojel olarak görülecektir.

Tedavi amacıyla kullanılan jel kremleri ifade etmektedir. Türkçe derslerinde de büyük destek olabilecek kelimeler ve kullanılış biçimleri önemlidir. Derslerden hariç kelime bulma oyunları ve bulmaca sorusu olarak da bulunarak kelime dağarcığı geliştirilebilmektedir. Sonu jel ile biten kelimeler kimya terimleri olarak da bilinmektedir. Jel; bir krem türüdür, Kaojel; Pıhtılaşarak oluşan çökelti demektir.

Haberin Devamı

 Hidrojel; hidrofil moleküllere verilen isimdir. Ana yapısını nişasta ve jelatinin oluşturduğu Hidrojel, kozmetik sanayi, farmakoloji, gıda ürünleri ve mürekkeplerde kullanılmaktadır. Karbojel; gözenekli ve katı taneli kurutucu maddelerin ticari adıdır ve kömürden elde edilmektedir. J -E ve L harflerinden oluşan jel sözcüğü, yara bere tedavisinde kullanılan bir krem türüdür. Sesli ve sessiz harflerden oluşmaktadır.

 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli Jel İle Biten kelimeler

 Jel; tedavi maksadıyla kullanılan kıvamlı bir krem türüdür. Üç harften oluşmaktadır. Jel sözcüğü, Scrabble, kelime oyuncuları ve bulmaca çözenlerin gözdesi olabileceği gibi kimya terimleri de içermektedir. JEL tek heceden oluşup isim olarak kullanılmaktadır. J- E ve L harflerinden yani iki sessiz bir sesli harften oluşmaktadır. Örnek cümle; Elindeki kesiği jel sürerek sargıladı. 3 harfli jel ile biten kelimelerin ilki;

3harfli Jel

5 harfli Jijel

6 harfli Kaojel

7 harfli Aerojel – Liyojel -

8 harfli Karbojel – Hidrojel

9 harfli Silikajel olarak sıralanabilmektedir.

Jel; Türkçe sözlük biliglerine göre, Soller ya da Kolloit sıvılarının pıhtılaşarak oluşturduğu pelteye benzer maddedir.

Haberin Devamı

 JEL; İngilizce, gel olarak yazılır. Çökeltilerin pelte kıvamına gelen, suyu çekilmiş halidir. Jelöz olarak da tanımlanabilmektedir.

 Silikajel İngilizce, Silikagel olarak yazılmaktadır. Hidrojel; %20 ile 95 i sudan oluşan Hidrofil moleküllere verilen addır. Bünyesinde bulunan su oranıyla bilinen bir moleküldür.

 

 Jel İle Biten Kelimelerin Anlamı

 

 Jel; tedavi amaçlı kullanılan, Jelöz denilen kıvamlı kremdir.

 Kaojel; Çökelek denilen pıhtılaşma sonucu oluşan bir çökeltidir.

 Hidrojel; Yazı mürekkebi, boya, gıda ürünleri ve kozmetik sanayinde kullanılan molekül türüdür. Ana maddesini nişasta ve jelatin oluşturmaktadır. %20 ile 95 i suyla şişirilmiş bir hidrofil molekül türüdür.

Haberin Devamı

 Liyojel; Dispersiyon bölümünün çoğunu oluşturan bir jel türüdür.

 Karbojel; Kömürden üretilen, katı ve gözenekli kurutucu maddedir.

 Silikajel; Organik maddeleri ayırmakta kullanılan adsorbant bir maddedir. İyonik olmayan, ince tabaka ya da kolun şeklinde olabilmektedir. Kaojel; Yumuşak katlanabilir özellikli, istenen oranda damıtılabilen kayganlaştırıcı bir maddedir. Steril plastik ambalajda satışa sunulan, uygulaması kolay, renksiz intrauretral teknikle uygulanmaktadır. Jel ile biten kelimeler konusunda yapılan detaylı derleme sayesinde sonu jel ile biten kelimeler hakkında bilgi kaynağı oluşturmaya çalıştık.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!